Vad är en Stripped Skruv?

May 24

En skruv är ett gängat fästelement som används för att fästa föremål eller hjälpa till att hålla dem på plats. De flesta skruvar har ett huvud utformad för att passa en viss typ av skruvmejsel, vilket tillåter användare att sätta in eller ta bort skruven. En strippad skruv är en på vilken huvudet är skadad och sålunda svårt eller omöjligt att vända med användning av konventionella metoder. Dessa skador kan uppstå genom normalt slitage eller genom att använda fel typ av drivrutin för skruven. Använda en elektrisk skruvdragare kan förvärra problemet genom att skada huvudet snabbare.

Skruvar har flera typer av huvud- utföranden, beroende på det sätt på vilket skruven är avsedd att användas. Vissa huvuden är mer mottagliga för stripp än andra, speciellt när drivs av maskinstyrda verktyg. De enklaste och billigaste skruvar ofta tillverkas med slot huvuden, som kan drivas med olika verktyg. Dessa typer av huvuden också skadas lätt om för mycket vridmoment appliceras, vilket ofta leder till en strippad skruv. Vissa moderna skruv konstruktioner, såsom Phillips huvudet, är utformade för att göra det möjligt för föraren att glida ut ur huvudet innan skador uppstår.

Andra typer av skruvhuvuden har flera slitsar som hjälper till att hålla föraren på plats och hindrar skruven från att lätt avskalade. Framsteg inom materialteknik har lett till hårdare skruvar avsedda att hålla upp bättre under högt vridmoment. Tillsammans har dessa funktioner lett till effektivare tillverkning och mindre risk för skador på produkter som resultatet av en strippad skruv.

I många miljöer, skruvar har en tendens att korrodera med tiden. När de utsätts för fukt, kan de rostar eller ackumuleras tunga vattenavlagringar som kan leda till skador under avlägsnandet. Det är viktigt för användarna att inspektera en skruv för korrosion och välja rätt drivrutin för huvudet innan du försöker ta bort det. Med hjälp av en drivrutin som är fel storlek eller konstruerade för en annan typ av skruvhuvudet kan leda till stripp - och eventuella personskador.

När en skruv gör skadas, kan en användare försöker flera metoder för att ta bort den avskalade skruven. Om skruven är tillverkad av ett mjukare metall, då användaren kan försöka skära ett nytt spår i den med ett roterande verktyg eller ta bort skruvhuvudet med en borrmaskin. En produkt som kallas en skruv utsug kan hjälpa användare att ta bort en irriterande strippad skruv. Man bör alltid vara försiktig när du använder elverktyg på metallföremål och skyddsglasögon för att undvika skador.

  • Ny teknik och tekniker har skapat skruvar som klarar att hantera mer kraft utan stripp.
  • Skruvdragare bör passa väl in i skruven, utan svängrum eller glidning medan vänt.
  • De flesta skruvar har ett huvud utformat för att passa en viss typ av skruvmejsel.