Refinansiering din inteckning

July 21

Nyheten är full av historier om refinansiering bolån. Det är inte så förvånande med tanke på att mycket av den senaste tidens ekonomiska problem har varit knuten till olika bolåneprodukter, inklusive justerbar ränta inteckningar som har många husägare förvränga att refinansiera till en fast ränta inteckning. Räntorna sjunker fortfarande och refinansiering en inteckning kan ha betydande ekonomiska fördelar.

Om du tror att en refinansiering kan vara i din framtid, bör du forskning räntor och tillhörande avgifter noga innan beslut fattas. Räntorna är på historiskt låga nivåer vilket gör det till ett mycket bra tillfälle att refinansiera din inteckning. Var medveten om att många banker tar ut högre avgifter för att refinansiera och du bör välja din långivare noggrant. Dessa är de steg för refinansiering din inteckning:

  1. Forskning Räntor. Du ska ringa din lokala bank samt forskningsbolåneräntor på internet. Det vanligtvis inte betalar för att refinansiera om du kan sänka din ränta med minst två procentenheter. Du kanske kan omförhandla din ränta med din nuvarande långivare. Detta är tekniskt en refinansiering, men kommer att kräva en ändring av din nuvarande inteckning.
  2. Ta hand om din kredit värdering är låg. Om din kredit värdering är 620 eller lägre, se till att leta efter bolån. Med högre kredit poäng, räntor och avgifter tenderar att vara mycket lika, men eftersom långivare använder olika metoder för att bedöma risken för subprime du kan få mycket olika erbjudanden från subprime leverantörer.
  3. Välj en Lender. Du kan kontakta bankerna direkt eller gå igenom en inteckning mäklare att refinansiera din inteckning. En inteckning mäklare kan normalt få lägre ränteerbjudanden, men du kommer sannolikt att få betala en avgift för mäklarens tjänster. Din fastighetsmäklare skulle kunna rekommendera en inteckning mäklare för dig.
  4. Granska några avgifter. Genomsnittlig avgifter för en refinansiering är i genomsnitt ca $ 2.000. Detta innefattar inte några rabatt poäng eller låneuppläggningsavgifter, eftersom dessa är beroende av storleken på lånet. De avslutande kostnader kan variera kraftigt beroende på långivaren politik, typ av lån och ålder det befintliga lånet.

Du bör också överväga om de vill betala för rabatt poäng. Dessa är arvoden i förskott för att sänka räntan. Den tid du planerar att vara i hemmet är en stor avgörande faktor för om att refinansiera och om du bör också betala poäng.