Vilka olika metoder för Applique?

June 1

Applique är ett underbart sätt att lägga till färg och konsistens till många av dina favorit hantverk projekt. Snarare än ett sätt att skapa vackra projekt med hjälp applikationer, det finns faktiskt flera metoder som används ofta. Här är några exempel på Applique metoder som är lämpliga för någon som just börjat komma in i användningen av applikationer i hantverksprojekt.

Den tråckla Metoden är en form av applikation som fungerar mycket bra med quiltning och liknande projekt. Processen börjar med att spåra konturerna av stycket direkt på tyget, sedan skära ut designen. Tricket är att lämna en fjärdedel av en tum av extra tyg hela vägen runt konturen. Detta kommer att ge extra utrymme för att fylla fickan på applikationen. När tråckla ner utskärningen på grundläggande tyget, är det nödvändigt att skapa mjuka kurvor för att uppnå en jämn och slutade utseende. Detta hanteras genom att vika ner punkten och sedan vika de två sidorna av den punkt när tråckla. En söm höger på utsidan punkten håller materialet i ett perfekt läge, vilket gör det möjligt att fylla applikationen och sedan slutföra sömmen.

Ett annat tillvägagångssätt är frysen pappers inställning till applikationen. I detta scenario är mönster för de applikationer skurits ut ur fryspapper. Gör mönstret lite större än vad som krävs för den färdiga applikationen. Lägg frysen pappersmönstret på tyget som ska användas till applikationer, var noga med att stryka den med den blanka sidan av papperet vänd tyget. Klipp ut tyget enligt mönstret, sedan försiktigt dra av fryspapper. Därefter lägger frysen pappersmönstret på den grundläggande materialet och använda den som en guide för att säkra applikationer på plats. Pappersmönstret kan avlägsnas precis innan de slutliga stygn görs för att slutföra fastsättningen av applikationen.

Omvänd applikationer är en fond metod som ofta används av personer som ny till konstform. Detta involverar applicering av dekorationselementet formen till den grundläggande tyg och sedan arbeta på insidan av den form snarare än på utsidan. Detta uppnås genom att klippa upp en sektion av den grundläggande material för att tillåta tillträde till undersidan av applikationen. På många sätt är det som att sy ett örngott. Eftersom sömmen är icke insidan, kan en nybörjare oroa mindre om utseendet på stygnen och ändå skapa en applikation som är visuellt tilltalande och mycket roligt.

  • Applique är ett roligt sätt att lägga till färg och konsistens till någon sömnadsprojekt.