Vilka är fördelarna med näringsmässiga jäst?

June 6

Rik på B-vitaminer och den salta umami smak, är näringsmässiga jäst används ofta som en krydda eller livsmedelstillsats. De positiva hälsoeffekterna av näringsmässiga jäst har gjort det särskilt populärt bland vegetarianer och veganer, eftersom små organismer är en rik källa av näringsämnen som kan vara svåra att få från vegetabiliska källor. Även livsmedel som parmesanost, soja och kokta champinjoner kan ge samma smaker, de saknar hälsofördelarna med näringsmässiga jäst.

På grund av deras restriktiv diet, kan det vara svårt för veganer att få livsmedel som besitter tillfredsställande umami smak. Medan svamp, soja och tång kan alla ge en del av detta salta smak, de saknar de hälsofrämjande fördelarna med näringsmässiga jäst. Soja och algprodukter kan innehålla höga halter av natrium, medan svampar har lite näring helt och hållet.

Denna lilla mikroorganism är ett kraftpaket av kost, särskilt B-vitaminer trodde vissa naturläkemedel läkare att spela en viktig roll för att skydda de centrala en perifera nervsystemet. Bara två teskedar näringsmässiga jäst innehåller 670% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin B-1, 590% av vitamin B-2, 280% av vitamin B-3, 560% av vitamin B-6, och 400% av vitamin B-12. Den innehåller också 180% av det rekommenderade dagliga intaget av folsyra och 10% av pantotensyra samt 30% av det rekommenderade dagliga intaget av selen, 16% av kostfiber, och så mycket som 9 g protein. Genom att införliva denna superfood i den dagliga kosten som en krydda eller saltersättning, är det möjligt att dra nytta av fördelarna med näringsmässiga jäst utan att ta det i form av kapslar.

Som ett kosttillskott, har näringsmässiga jäst en makalös säkerhetsproblem. Medan många vitamin- och mineraltillskott kan ge biverkningar som rodnad och mag nöd, är näringsmässiga jäst oerhört väl tolererad på grund av närings buffring tillhandahålls av sin naturliga form. Jämfört med konventionella vitamintillskott, är naturligt näringsmässiga jäst också extremt billig, vilket kan förklara mycket av sin popularitet.

  • Näringsjästtabletter.
  • Kokta svampar ge en umami smak, men har lite näringsvärde comparied till näringsmässiga jäst.