Hur är värdet av Silver Certifikat Bestäms?

January 20

Värdet av silver certifikat kan bestämmas på två olika sätt, baserat på det nominella värdet eller samlarvärde. Det nominella värdet är det belopp som är tryckt på framsidan av intyget och bestäms av mynta vid tryckningen. Det samlarvärde är det belopp myntet och bill samlare är villiga att betala. Detta varierar beroende på datum eller skriva ut, tillståndet i intyget, och märkningen på det. Silver certifikat inte längre lösas in mot silver.

En silvercertifikat ser ut ungefär som de gammaldags amerikanska räkningar. Den stora skillnaden är att orden silvercertifikat skrivs ovanför porträtt på framsidan av notan. I vissa fall, säger propositionen också att ett belopp på silver motsvarar det nominella värdet av certifikatet kommer att betalas till innehavaren på begäran. Från och med juni 1968 kongressen i USA slutade betalning på silvercertifikat, så ägaren av en silvercertifikat kan inte längre ta det till banken och byta ut det mot silver.

Fast inte längre lösas in mot silver, förblir värdet av silver certifikat lika med det nominella värdet på certifikatet för de flesta praktiska ändamål. De är fortfarande lagliga betalningsmedel, vilket innebär att de kan användas precis som papperspengar. Det nominella värdet av silver certifikat är oftast $ 1, $ 5 eller $ 10 $ (USD).

Värdet av silvercertifikat är störst när de handlas som samlarobjekt. Det samlarvärde silver certifikat är vanligtvis någonstans mellan $ 0,25 USD och några dollar mer än deras nominella värde. Ocirkulerade silver certifikat är den mest värdefulla eftersom de tenderar att vara i mycket bättre skick. En ocirkulerat silvercertifikat med ett nominellt värde av $ 1 USD kan sälja för upp till $ 4 USD. Samma proposition om i cirkulerat skick, kanske sälja för endast $ 1,50 USD.

Som med de flesta samlarföremål, är värdet av silver certifikat ökar om certifikatet handlas en del av en specialutgåva eller begränsad sikt. Ett exempel är stjärnan noterna. Tryckt i $ 1, $ 5, och $ 10 USD valörer, dessa räkningar har en liten stjärna i stället för en bokstav efter deras serienummer. Silver certifikat tryckta under vissa år kan också vara värt mer än genomsnittet. Det bästa sättet att hitta värdet av silver certifikat är att föra dem till ett mynt återförsäljare eller ett mynt och bill samlare guide.