Vad är en outplånlig penna?

March 25

En outplånlig penna är en penna med en typ av bly som inte kan raderas. Klassiskt är outplånliga pennor gjorda med silvernitrat, även om andra material kan användas också, och ibland grafit blandas in i ledningen för ett välbekant utseende och känsla. En närbesläktad penna, kopiering penna, är en form av outplånlig penna med en anilin färgämne inbäddad i täten.

Outplånliga pennor infördes i början av 1800-talet, som ett alternativ till de besvärliga och ibland dyra pennor av eran. Före införandet av den outplånlig penna, dokument med någon känsla av varaktighet måste skrivas med reservoar eller quill pennor. Outplånliga pennor skapade önskad varaktig utskrift, utan tillhörande svårigheter; markeringar som gjorts i outplånlig penna skulle stanna kvar om någon försökte radera dokumentet, eller om det var tappats i vatten eller lösningsmedel.

I mitten av 1800-talet, blyertsföretag expanderade på begreppet outplånliga penna för att producera kopiering penna. Kopiering av pennor har en intressant egenskap: när den utsätts för vatten, upplöser anilin färgämnet, vilket skapar en lila färg. Någon som ville kunna producera en kopia av ett dokument kunde skriva dokumentet ut med en kopierings penna, och sedan blot dokumentet med en fuktig bit papper, skapa en spegelbild kopia. Vanligtvis var tunt papper eller vävnad används så att skrivandet kunde läsas igenom papperet.

Med uppkomsten av kulspetspennan och andra billiga permanenta alternativ märkning, outplånliga pennor är inte lika vanligt som de en gång var, men de är fortfarande tillgängliga. Vissa artister tycker om att arbeta med dem, till exempel, eftersom de inte sudda, och de kan också användas för att markera saker som kan skadas eller äventyras med bläckpennor. Konst leverans butiker är en bra källa för outplånliga pennor, och dessa pennor kan också ibland hittas på järnhandeln.

Outplånliga pennor är vanligtvis tydligt märkta, för att undvika förvirring. Du kan också identifiera ett outplånligt penna av det faktum att den saknar ett suddgummi på slutet, eftersom de märken kvar av dessa pennor inte kan raderas. Men det är en bra idé att hålla outplånliga och regelbundna pennor separat, för att undvika olyckliga misstag.

  • Outplånliga pennor innehåller bly som inte kan raderas.
  • Konstnärer får använda outplånliga pennor eftersom de inte smetar.
  • Före användning av outplånliga pennor, var permanenta papper skrivna med fontän eller quill pennor.