Vad är Lemon Verbena Oil?

September 7

Citron verbena olja är en eterisk olja som härrör från bladen från Aloysia triphylla, en lövfällande perenn buske infödda till Sydamerika. Ibland kallas järnört, producerar anläggningen en olja med en stark citrondoft som populärt används i aromaterapi. Det är känt för sina läkande egenskaper och används som en alternativ behandling för en mängd olika krämpor.

Det finns flera metoder genom vilka citron verbena olja kan utnyttjas. Det kan dispergeras in i luften för inhalation via en förångare, diffusor eller brännare. Topiska applikationer av lotioner, krämer eller oljan själv kan användas på huden under vissa villkor. Lägga till badvattnet kan vara ett effektivt sätt att tillämpa den på huden samt att låta någon inhalation via ånga. Några droppar kan också läggas till massageolja för ytterligare stressa under en massage.

En av de terapeutiska egenskaper citron verbena olja är dess lugnande effekt på matsmältningssystemet. Den har en lugnande effekt på magen kramper och spasmer, vilket är särskilt användbart för mag-frågor som rör nervösa villkor eller stress. Problem som matsmältningsbesvär, gasbildning och diarré svarar också väl på behandling med citron verbena olja.

Personer som lider av stress eller ångest kan tjäna på att använda citron verbena olja. Det anses ha en sedimenterings, något lugnande effekt på sinnet, så att användarna kan koppla av. Användning av denna olja kan också främja positiva känslor och en känsla av välbefinnande, så det kan vara till hjälp för dem som känner sig nere eller deprimerad.

Flera egenskaper citron verbena olja gör det användbart som en behandling för vissa hud frågor; den är antiseptisk, antibakteriell, och ett uppmjukande medel. Det kan mjukna och tonen svullet eller irriterad hud. Akne fläckar kan svara på behandling med denna olja. En ansökan till kokar och cystor får stöd i läkningsprocessen. Användare bör vara något försiktig, eftersom de höga citral nivåer kan orsaka hudsensibilisering och känslighet för solljus.

Citron verbena Olja används för att behandla en rad andra frågor. Det är tänkt att vara till nytta för att läka levern, särskilt för dem som har skador till följd av alkoholmissbruk. Andnings frågor, såsom bronkit eller astma, kan bli tröstad genom att andas i diffust oljan. De febernedsättande egenskaper citron verbena kan hjälpa till att få ner feber för dem som lider av förkylningar eller influensa.

  • Citron verbena olja kan användas för att lugna matsmältningssystemet.
  • Citron verbena eterisk olja kommer från en växt som växer naturligt i Sydamerika.
  • Vervain blommor kan variera i färg från vitt till lila, medan deras blad är sågtandad.
  • Lemon verbena olja kan lindra magkramper.