Vad är en Rävflickan rabbit?

June 25

Den Rävflickan rabbit är en ljust färgad saltvattenfisk hemma i västra Stilla havet. En fredlig, tålig fisk, är det också populärt i hemmet saltvattensakvarier. Lätt identifierbara genom sin distinkta färg, har Rävflickan rabbit en ljus gul kropp och en svart eller brun och vit randig ansikte. En medlem av Siganidae familjen, är det också känt som den Rävflickan lo och badgerfish.

Dessa fiskar når vanligtvis en mogen längd på 9.8 inches (ca 25 cm). Deras kroppar är långa och vagt ovala, och de har en långsträckt nos. Ränderna på huvudet av Rävflickan rabbit sträcka sig över nosen, och den vita bakgrunden når förbi fiskens gälar. Resten av kroppen är en solid, ljust gul, men fisken kan vända mörkbrun när du är stressad, rädd, eller vid anpassning till nya förhållanden. Ryggar ner sin rygg och mage är giftiga, och samtidigt inte dödligt för människor, kan vissa individer har en reaktion på deras gift.

I deras infödda miljöer kan Rävflickan rabbit hittas i laguner och rev i Filippinerna, Nya Guinea, Indonesien, Stora barriärrevet, och Marshall och Karolinerna. Medan de ofta hittas med andra typer av fisk, de brukar inte associera med andra av sin art. Om den hittas i närheten av en annan, de är oftast kompisar. De livnär främst på alger, och när de hålls i fångenskap är de ovärderliga i att hålla tanken ren.

Lätt att hålla lycklig i ett hem akvarium, Rävflickan rabbit har minimala krav. I en 75-gallon (283 liter) tank, kan de lätt hållas med ett antal andra fiskar exklusive hajar, rockor, havsabborrar, trigger eller trumpet. När inrymt med en annan av sina egna arter, kan de också bli aggressiv. Dessa allätare kommer betar på alger i tanken, och kommer också att äta flingfoder, sallad, spenat, plankton, musslor, musslor, och andra typer av fisk och skaldjur. De kan också skada korallrev i sina tankar, löste på och betar på ryggradslösa djur i revet, särskilt om det inte ges tillräckliga mängder av andra typer av livsmedel.

Nästan identiska är en annan lätt att underhålla saltvattensfiskar. Den enda skillnaden mellan Rävflickan rabbit och en fläck Rävflickan rabbit är, som namnet antyder, ett enda svart fläck på sidan av den senare. Denna mångfald kallas också fläckiga rabbit eller en fläck Rävflickan lo.