Hur väljer jag det bästa Gas Welder?

March 6

En gas svetsare använder komprimerad gas och uppvärmda facklor för att skära metall, fäster metallbitar tillsammans, polska glas, producera smycken och mycket mer. Svetsning är en yrkesskicklighet vanligtvis lärs ut genom ett community college eller yrkesskola. Detta hantverk är en av de äldsta professionella hantverk och har använts runt om i världen i århundraden att gå metaller tillsammans och skapa nya produkter.

För att bli en gas svetsare, måste de sökande fylla i en specialhandeln program. Denna typ av program är vanligen två till tre månader i längd och kulminerar i en svets licensen. Den kompetens som krävs för att bli en svetsare inkluderar utmärkt hand och öga-koordination, mekanisk aptitude och stadiga händer. Säkerhet är en stor del av alla svetsare utbildningsprogram, som riskerna för personskador är ganska hög om lämpliga försiktighetsåtgärder inte vidtas.

Det finns tre typer av utrustning som används av en gas svetsare, alla med olika gaser. Metal inert gas (MIG) svetsning är den enklaste typen av svetsning för att lära sig. Denna process är mycket likt att använda en varm pistol. Enheten i sig drivs av elektricitet och använder en inert gas för att styra splatter och platsen för den verkliga svets.

TIG (TIG) svetsning använder argon och en volframelektrod för att skapa svetsen. Den främsta fördelen med denna typ av svetsning är förmågan att skapa en svets utan splatter. Detta är särskilt viktigt i situationer där delarna måste passa ihop nästan sömlöst. Tänk på att TIG svetsutrustning är dyrare än annan typ av utrustning, men är ofta det bästa valet i hög synlighet områden.

I syre-acetylen svetsning (oxi-svetsning), är en metallfyllmedel smälts med syret fueled facklan. Denna typ av svetsning är vanligtvis används för att fästa två bitar av metall tillsammans i en enda enhet. Värmen som genereras är mycket hög, och när svetsen svalnar, är de två enheterna permanent fäst.

Ur ett rent kosmetiska perspektiv är TIG-svetsning är det bästa alternativet. Det finns ingen splatter slipas eller arkiveras av. Dessutom kan ett konstnärligt mönster skapas i svetsen själv, lägga till de övergripande estetik pjäsen. Det är viktigt att komma ihåg att denna typ av svetsning är inte avsedd för konstruktionsfogar, där det primära målet är styrka, och inte utseendet.

Den typ av gas svetsare att använda bygger på tjockleken av materialen. Oxy-svetsning används för de tjockaste material, medan MIG-svetsning kan användas för material mellan 0,020 och 0,0259 inches (0,5 mm till 6,3 mm). TIG-svetsning är bäst för tunnare material, vanligtvis med en tjocklek av mindre än 0,005 inches (0,125 mm).

  • Svetsare bör bära hjälm och handskar för skydd.
  • En närbild av svetsning.
  • Svetsglasögon.
  • En person som använder en gas svetsare.