Vad är Cathedral tänkande?

October 11

Termen domkyrkan tänkande uppstår människor ser tillbaka på det sätt katedraler byggdes under medeltiden. De som föreställde precis vad Notre Dame eller Chartes katedralen skulle se ut när den är klar gjorda planer som de aldrig skulle se genomförda. Tidiga arbetare på katedral arbetat mot ett gemensamt syfte att bygga något bestående och slående vacker, och bidrog till en framtidsvision, men återigen var inte troligt att någonsin se att visionen förverkligas. Istället planerarna och tidiga byggare av dessa magnifika byggnader såg långt före, att veta att de byggde något fantastiskt, och även vara medveten om att skapa dessa byggnader skulle ta flera generationer av arbete.

Idén om domkyrkan tänkande har tillämpats på ett antal olika områden. Några tittar på mest framgångsrika religioner ha startats av dem som hade ett ideal eller vision om hur att religionen skulle lyckas långt efter de var borta. Människor som först utforskade nya länder kan ha sett mot utvecklingen i dessa länder långt in i framtiden. Explorers av utrymme är inte bara där för att titta på ett specifikt objekt, men också för att främja den vision som vi en dag kan resa, och kanske kolonisera andra planeter. Även en familj kan anställa domkyrkan tänkande genom att överväga hur åtgärder i den nuvarande kommer att påverka kommande generationer, och definitivt stadsplanerare, miljöaktivister, och många andra grupper inte planerar bara för idag, men under många år från idag.

I affärsvärlden, omfamna domkyrkan tänkande innebär ofta konstruera en vision. Visionen för företaget är inte en redogörelse för sina omedelbara mål, utan snarare en mycket långsiktigt mål och en idealistisk syn på hur bolaget ska verka i fem, tio, tjugo eller ens femtio år. Sådana visioner uttalanden inspirera människor att sträva efter något som de inte riktigt kan nå, åtminstone inte omedelbart, men att de alltid ska arbeta mot.

Domkyrkan tänkande i näringslivet är inte nödvändigtvis så stor, massiv eller generationsskifte som sin ursprungliga konstruktion i medeltida samhället. En vision kan bara kartlägga loppet av ett företag för ett decennium. Ändå tidiga åtgärder i bolaget bör ses som "utläggning av sten" eller grunden till denna vision.

Människor kan använda domkyrkan tänkande när rita loppet av sina egna liv, livet för sina barn, eller deras ekonomiska välbefinnande när de går i pension. Du kan även hjälpa barnen, som ofta fantastiskt vid domkyrkan tänkande, lära dig hur små steg i dag flytta dem närmare sin vision om framtiden. Naturligtvis är framtiden en oförutsägbar och skumma plats. Så mycket som du kan ha en stor bild i åtanke, kan omständigheterna i ditt liv inte alltid tillåter dig att röra sig i den slutliga riktning du vill. Inga tvivel domkyrka byggare stött på problem på vägen också, plötsliga stormar, fel på material, och motgångar av alla slag.

Men när du konstruerar en vision, och vad det uttalandet är till för, du eller ett företag måste ständigt frågar, "Hur är handlingar idag ryckande mig mot den visionen?" Om dina svar tyder på att ditt agerande idag inte strävar efter att uppnå ett ideal, då finns det tid för kurskorrigering eller tid för att rita om. Du kan också bedöma om din syn är rimligt eller måste omprövas.

Människor är fantastiska i sin förmåga att drömma, att planera framåt, och att se mot framtiden. Tänk på Leonardo Da Vinci konceptualisering idén om människan ska kunna flyga en full 400 år innan bröderna Wright insåg Da Vincis dröm. Men vi får ofta fast i de små detaljerna i dag att hålla oss från "Big Ideas" och nå för de idéer som vi vill ha. Vi nöja vad som är, och tror att vi kan inte förändra framtiden. Domkyrkan tänkande flyger i ansiktet på de små distraktioner dagens och hänvisar till att vi verkligen kan drömma stort, och genom små åtgärder idag, avancera oss mot fantastiska mål och resultat.

  • Skaparna av platser som katedralen Notre Dame i Paris visste att de aldrig skulle se sitt arbete avslutades i sin livstid.
  • Leonardo Da Vinci conceptualized tanken på att människor ska kunna flyga 400 år innan bröderna Wright.