Arbeta med Master och deldokument

December 15

Janice verkar inte kunna hitta hur man arbetar med samlingsdokument och deldokument i Word 2007 eller Word 2010. Hon undrar om kanske Microsoft gjorde sig av den kapacitet och, om så är fallet, hur hon kan arbeta med master och deldokument skapats i tidigare versioner av Word.

Ordet låter ändå att du kan arbeta med master och deldokument; det bara har gjort de verktyg lite svårare att hitta.

Det hjälper att komma ihåg att i synen på Microsoft, är en av hela begreppet master och deldokument organisationen du skapa deldokument (och referera dem i ett samlingsdokument) som ett sätt att organisera innehållet i denna uppsättning dokument. Sett på detta sätt hjälper det att förklara varför master- och deldokument verktyg hamnade på fliken Disposition av bandet.

För att visa fliken Disposition av bandet, allt du behöver göra byta dokumentet till dispositionsläge. (Det enklaste sättet att göra detta är att helt enkelt klicka på Disposition vyn knappen på höger sida av statusfältet.) Med ett samlingsdokument laddats (eller ett dokument som du vill använda som ett samlingsdokument), kan du klicka på Visa Dokument verktyg för att visa alla andra master- och deldokument verktyg som du kan användas för att från tidigare versioner av Word.

Om du föredrar att verktygen vara lite mer tillgänglig än på fliken Disposition av bandet, då kan du ändra din verktygsfältet Snabbåtkomst, som beskrivs i andra frågor av WordTips, lägga verktygen. Om du visar alla verktyg du kan lägga till i verktygsfältet Snabbåtkomst, hittar du följande verktyg de mest användbara:

  • Dölj deldokument. Detta verktyg gör exakt vad den säger, kollapsar alla deldokument så du ser bara sin referens i samlingsdokumentet.
  • Huvuddokument. Detta verktyg är ett effektivt sätt motsvarar Visa dokumentverktyget. När du klickar på den, är ditt dokument bytte till dispositionsläge och du ser fliken Disposition av bandet.
  • Huvuddokument. Ja, det här verktyget en dubblett namn från föregående verktyget. Du kan säga det från föregående verktyg, men eftersom det har en ned-pilen till höger av verktyget. Den visar hela samlingsdokument grupp-alla verktyg-som normalt visas på fliken Disposition av bandet.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (11200) gäller Microsoft Word 2007 och 2010.