Vad är NASCAR?

September 11

Riksförbundet för Stock Car Auto Racing (NASCAR) grundades 1947 som ett sätt att presentera ett system och regler för fastställande prestandakrav i lager bil mästerskap. NASCAR: s tre huvudracingserien är Nextel Cup, Busch Cup, och Craftsman Truck Series. Dale Earnhardt, Richard Petty, och Jeff Gordon är bara några av de bästa förarna i NASCAR historia.

Dagens NASCAR bilar är handgjorda i minsta detalj, men när NASCAR först började, var dock bilarna modifierad gatan bilar. NASCAR bilar har en ram av stålrör. Den Störtbåge, den del av bilen där föraren sitter, har sin slang utformad för att hålla ihop genom någon effekt så att föraren är skyddad i alla lägen. Den främre klippet, eller främre delen av ramen, är gjord för att mata ut bilens motor från botten av bilen i händelse av en olycka. Brandväggen skiljer föraren från motorn och skyddar motorn från att nå förarområdet.

NASCAR regler måste alltid följas när det gäller bil konstruktion och det finns två huvudtyper av NASCAR bilar: super-speedway och korta banan. Super-speedway bilar är byggda speciellt för de superspeedway såsom Alabama Talladega där man behöver mindre motoreffekt men mer fart. Kort spåra bilar är byggda för korta-spårade löpbanor såsom Tennessee Bristol Motor Speedway. Short-track varv är hårdare så korta spårbilar är byggda med uppmärksamhet på downforce, vilket möjliggör för bilen att få en hårdare grepp på banan. Korta-spårade löpbanor kräver mindre hastighet än super-speedway.

NASCAR använder ett poängsystem. Varje förare som avslutar ett lopp får poäng, även den sista platsen behandlaren. Föraren med den högsta poängen i slutet av säsongens 36 tävlingar är vinnaren av cupen. Bonuspoäng tjänas när en förare är ledande i minst ett varv av loppet. Föraren med den högsta totala antalet varv leder i slutet av ett lopp får en extra 5 poäng.

Banden mellan förare vid slutet av en biltävlingar säsong löses genom att förklara föraren med flest segrar som cupen vinnare. Om båda förarna har samma antal segrar, sedan andra plats vinner, tredje plats vinner, och så vidare jämförs tills vinnaren utses. Vinnare av varje NASCAR race får 180 poäng och poängen går ner i varierande steg med den sista platsen behandlare emot 34 poäng.

Daytona Beach, Florida hem till Daytona International Speedway. Daytona USA är en officiell nöjesparksattraktion sponsras av NASCAR som ger besökaren möjlighet att uppleva racing spänning med hjälp av rörelsesimulatorer och datorteknik. Besökare kan sitta i bilarna och uppleva hastighet, ljud och vibrationer hur det känns att gå 200 miles per timme. Den IMAX teater visar också NASCAR filmer och bilder.