Hur använder jag Loose Safirer?

September 24

För att använda lösa safirer, behöver du vanligtvis några verktyg, t.ex., tänger och möjligen en tumlare för polering. Dessa stenar kan köpas i en mängd olika former, nedskärningar och storlekar, vilket gör dem lätta att använda i många projekt. De flesta människor tänker på dessa stenar som saker att sätta i smycken, men lösa safirer kan användas i en mängd olika konst och hantverk.

Safirer är allmänt kända för sin lyster och hållbarhet. Som en medlem av korund familjen av mineraler, är safirer nära besläktade med rubiner. Den Verneuil process ibland kallas flamma sammansmältnings också gör det möjligt att skapa pärla kvalitet safirer mycket större än de som vanligtvis återfinns i naturen.

Fronter monterings hängen, bezel inställningar och smycken tänger är typiska verktyg som används när du skapar smycken med lösa safirer. Andra metoder som används är trådinslagning eller borrning små hål i stenarna för att använda dem i pärlstav bitar. Använda lösa ädelstenar är i allmänhet reserverad för erfarna smycken maker, eftersom misstag kan bli mycket dyrare.

Som en present, kan lösa safirer användas för anpassade kalejdoskop. Dessa enheter kräver små, glänsande föremål skurna på ett sätt som bryter ljuset; lösa safirer är perfekt lämpade för ett sådant projekt. Detta projekt kan oftast kompletteras med nybörjare utan att skada stenen.

Lösa safirer är perfekt lämpade för många inredningsprojekt. Placeras i rätt skål med några snäckskal eller småsten i kontrasterande färger, kan lösa safirer vara både intressant och slående. Likaså de också kan sättas i botten av en glasvas som ett tillägg till en bukett eller läggas till metallmöbler och inredning bitar.

I vissa områden, är lösa safirer som bakverk dekorationer. Bröllop kakor eller andra eleganta bakverk kan ha safirer till som en del av utsmyckning tema eller helt enkelt lägga till några lyster. Självklart, när man använder lösa safirer i livsmedel, gästerna bör varnas att inte äta dem. På samma sätt kan de pärlor bakas in i en Mardi Gras kung tårta, som traditionellt innehåller en dold överraskning.

Hur safirer används kan vara mindre viktigt än hur de vårdas. Dessa stenar bör rengöras regelbundet med en blandning av varmt vatten och mild tvål utan färger eller dofter. Använd en mycket mjuk trasa för att försiktigt gnugga bort smuts, eller blöt pärlor i vattnet i cirka tre minuter. När man beslutar hur man använder lösa safirer, kan det vara en god idé att se till att material som parade med dem kan hantera denna regelbunden rengöring krav utan att bli skamfilat, rostar eller på annat sätt skadas.

  • Lösa vita safirer.