Vad anses vara en dålig kreditvärdighet?

October 5

En dålig kreditvärdighet kan hindra en person från att uppnå skabbig av hans mål eller åtminstone göra det svårare att uppnå dem. Till exempel kan en person som vill köpa ett hem tycker det dramatiskt svårare att göra det med en dålig kreditvärdighet. En individ kan även ha svårt att säkra ett billån eller vissa typer av jobb med en dålig kredit värdering. Poängen som anses en dålig kreditvärdighet kan bero på i vilket land en person bor och långivaren i fråga. Ofta stora bolåneinstitut ange tonen för att besluta huruvida en kreditvärdighet är bra eller dåligt; andra långivare kan dock fortfarande ställa sina egna förväntningar när det kommer till en potentiell borrowerâ € s kredit värdering.

I de flesta fall, en dålig kreditvärdighet beror på Långivarens förväntningar. Till exempel kan en inteckning långivare överväga en dålig kreditvärdighet något som är under 620, men de flesta platser har inte en vanlig kreditvärdighet som är bra eller dåligt. Istället långivare bestämmer oftast vad de tycker är en dålig kreditvärdighet på egen hand. För att göra detta, de utvärderar oftast vad som gör en bra risk för deras bransch och företag. Till exempel kan ett företag besluta att en rättvis eller god kredit värdering är något över 620 och allt under 620 är dålig.

Medan det sätt på vilket borgenärer bestämmer vad som utgör en dålig kreditvärdighet kan variera, kan en person avgöra om hans kreditvärdighet är sannolikt att betrakta fattiga genom att lära vad borgenärer vill i genomsnitt. Om de flesta borgenärer i ett område föredrar låntagare som har minst en 680 kredit värdering, och en individ vet sin kredit värdering är 500, är ​​chansen borgenärerna i hans område kommer att överväga honom att ha en mycket dålig kreditvärdighet. Generellt gäller att ju högre kreditvärdighet, desto mer gynnsamt den visas i en långivarens ögon. På samma sätt är det närmare en person till den nedre delen av en kredit värdering skala, desto mer sannolikt är det att han har en dålig kreditvärdighet.

I många länder finns organisationer som hjälper inflytande om kreditbetyg anses bra eller dåligt. Till exempel kan en sådan organisation har en komplicerad matematisk formel för att bestämma kredit värderingar, och det kan också ge information om vad den anser intervallet för god kreditvärdighet. Kreditbyråer kan också ha sina egna kriterier för beräkning kredit poäng. Men ytterst långivare bestämma vad de anser bra eller dåligt.

  • Att ha flera kreditkort med en hög balans kan skada ett kreditbetyg.
  • Underlåtenhet att göra rätt tid faktura betalningar kan leda till en dålig kreditvärdighet.
  • En dålig kreditvärdighet kommer vanligtvis att orsaka en individ att bli skyldig att betala högre premier för bilförsäkring och ibland sjukförsäkring.