Vad är plattformsdörrar?

September 20

Plattformsdörrar glider paneler av glas eller hållbar plast installeras på tåg eller tunnelbana plattformar för att skydda väntar passagerare från spåren under. Dörrarna fungerar normalt som en sorts tillfällig vägg genom vilken passagerarna kan se spåren och de annalkande bilar men har ingen möjlighet att komma åt dem tills tågen anländer. Efter traina € s dörrar öppna, panelerna på skärmen dörrarna glider öppna också, så att ombordstigning och avstigning.

Säkerheten är den främsta anledningen till plattformsdörrar installeras, och bland de säkerhetsproblem som rankas självmordsprevention högt. Hoppa på spåren framför en mötande tåg är ett vanligt sätt för människor att avsluta sina liv. Städer och kommuner installerar ofta plattformsdörrar som ett sätt att hålla passagerarna säkert på plattformen, förebygga både hopp och fallolyckor.

Att hålla rälsen och plattformen separerar har många andra fördelar, liksom. Plattformsdörrar bidrar ofta till mer kontrollerad temperatur miljöer i inomhus eller under jord plattformar, hålla vind från tåget från väsentligt påverkar insidan miljön. Dörrarna kan också bidra till att minska risken för att saker som släpps på spåren, vilket minskar sanering och säkerhetskostnader.

Inte alla dörrar plattform skärmen är full storlek; det vill säga, inte alla sträcka från golvet till taket. Vissa typer av portar, så kallade partiella skärmar eller plattformskantdörrar, oftast står högre än tåget men lämna öppet utrymme upptill. Dessa förmedlar många av fördelarna med fulla grindar men oftast på en lägre totalkostnad. Plattforms grindar, å andra sidan, vanligen är endast omkring midjan hög. Deras huvudsakliga funktion är att förhindra olyckor; avsikt hopp och nedskräpning är fortfarande möjligt med denna inställning.

Plattformsdörrar är mest populära i snabb transitpendeltågssystem i Asien, särskilt i Japan, Sydkorea, Singapore och många av Chinaâ € s större städer. Liknande dörrar också har installerats i flera europeiska järnvägsstationer. Kostnaderna för eftermontering tågstationer för att rymma tunnelbanedörrar plattforms är ofta orimliga, eftersom mycket av järnvägsinfrastrukturen skulle behöva uppdateras, ny ledning dras och regelbunden testning. Av denna anledning har många transitsystem läggs dörrarna till nybyggnation medan befintliga stationer som de är.

I Nordamerika är plattformsdörrar sällan sett utanför flygplatstransite skyttlar. Detta beror delvis på grund av kostnaden och den relativa Nystartad många transitsystem. Det är ofta en tuff sälja för att övertyga operatörerna av system som är endast decennier gamla att engagera sig i stora byggprojekt som skulle olägenhet pendlare och leder till förseningar.

  • Plattformsdörrar är installerade på tunnelbanan plattformar för att skydda passagerare väntar på tåg från spår nedan.