Vad är en Acadian stil hus?

November 15

I den 19: e århundradet, blev den Acadian stil hus ett populärt val av konstruktion för bostäder, särskilt i våta eller vintriga klimat. Den Acadian stil hus var framträdande i havs kanadensiska områden, och stilen blandas västindiska influenser med kanadensiska praktiskhet. Husen var ofta anlagd i en georgisk stil - det vill säga, rummen var arrangerade på vardera sidan av en central hall med ett kök på baksidan av huset och skorstenar på långt väggar vardera sidan av huset.

En Acadian stil hus har en brant, sluttande tak med gavlar som kastar snö och fukt effektivt. Huset var typiskt en eller en och en halv våningar högt, och på övervåningen loft som skapats av den branta taket användes som sovplats. Utrymmet kan även användas som en vind lagringsutrymme. Den Acadian stil hus var ofta av inhemska träslag som inte lätt påverkas av insekter eller fukt; cypress var ett populärt val i sydöstra USA. Vidare är det Acadian stil hus byggt antingen på block eller ibland på styltor för att skydda mot översvämningar, ruttnar på grund av markfukt, och insekter.

Den Acadian stil hus upplevt en renässans i den amerikanska sydost, bli en framstående arkitektonisk stil i stater som Louisiana. På 1970-talet började dessa hus växer upp igen, denna gång med en Creole inflytande. Den Acadian inflytande i det området var redan framträdande, som Acadian nybyggarna hade bott i området i ett århundrade eller mer. Strukturerna måste anpassas till Gulf Coast klimat, så småningom husen upp från marken för att undvika översvämningar.

Istället för att använda sten för att bygga husen som de gjorde i Acadia, som bosatte sig i Louisiana använde lera och spanska mossa blandas samman för att bygga väggar. Detta material var god isolering och var lättillgängliga. På utsidan av huset, blandningen täckt med horisontella plankor av cypress för att skydda mot regn. Fotavtrycket av dessa hus var oftast nästan kvadratisk, och den branta taket skulle sträcka sig över verandan på framsidan och / eller baksidan av huset för att skapa en utomhus bostadsyta.

Medan den kanadensiska versionen av Acadian hus hade källare för förvaring, var detta inte möjligt i Louisiana och den djupa södern på grund av den höga grundvattennivån. Därför var ovan jord källare byggda knuten till huset. Tidiga husen var mycket små, oftast bara ett rum; men eftersom tiden gick, började flera rum hus att växa upp, med dörrar som leder till en central hall.

  • Acadian stil hus är en populär arkitektonisk design i Louisiana.