Vad är smärta au chocolat?

October 23

"Pain au chocolat" är en fransk fras som översätter till engelska som "chokladbröd." En enkel, populär parisisk frukost, är smärta au chocolat en rulle bestående av jäst bakelsedeg virad runt mörk choklad. Det är också en väl älskad mellanmål som finns i bagerier i Frankrike och runt om i världen. Denna franska bakverk kan vara enkel, men ändå tidsödande att framställa, med deg som består av mjölk, mjöl, jäst, och smör med lite socker och salt. När den är klar, är rektanglar av degen virad runt pinnar eller bitar av choklad och bakade. Den resulte bakverk är bäst serveras varm, medan chokladen inuti är fortfarande mjuk.

Den typiska frukost i Paris och många andra delar av Frankrike består av kaffe, ofta "cafe au lait", och en söt bakelse. Ett populärt val är smärtan au chocolat, som består av en jäst bakelsedeg liknar en croissant, virad runt mörk choklad. I vissa områden i sydvästra Frankrike och franska Kanada, det kallas "Chocolatine." Den har vanligtvis en något rundad rektangulär form med en lätt gyllenbrun färg, och ibland en liten mängd av choklad kan ses som sipprar ut genom ändarna.

Förutom att serveras till frukost, är smärta au chocolat en väl älskad mellanmål i Frankrike och många andra länder, däribland USA, där en del människor kallar det "choklad croissant." Nästan alla bagerier och caféer i Frankrike säljer smärta au chocolat och det är allmänt tillgänglig i liknande anläggningar runt om i världen. Metoder för beredning kan variera lite från plats till plats, och många entusiaster har sina favoritplatser att köpa pain au chocolat.

De flesta recept för smärta au chocolat är relativt enkla; de viktigaste två komponenterna är jäst bakverk deg och god kvalitet mörk choklad. Förbereda degen kan vara en tidskrävande process, men eftersom den behöver flera viloperioder. De grundläggande ingredienserna, inklusive mjöl, jäst, mjölk, socker, salt och smör, blandas samman för att bilda en jämn deg, och tilläts sedan stiga. Efteråt är degen rullas ut tunt, och vikta i tredjedelar, och tilläts sedan att stå i minst två timmar eller över natten. Därefter degen rullas och vikas igen, ibland med mer smör i mitten, och tilläts vila från två timmar till några dagar.

När degen är klar att använda, är resten av preparatet enkel. Degen rullas ut en sista gång, skuren i rektanglar, virad runt choklad och bakade. Pain au chocolat är tänkt att smaka bäst ätas varm när chokladen inuti är mjuk och sliskig, och kan serveras som en frukost, mellanmål eller ens efterrätt. Om förbereda det från början är för arbetskrävande, kan man också vara beredd att använda färdiga smördeg deg och hög kvalitet choklad med liknande resultat.

  • Franska bagerier säljer regelbundet smärta au chocolat.
  • Den typiska frukost i Paris och många andra delar av Frankrike består av kaffe, ofta "cafe au lait", och en söt bakelse.
  • Bröd är virad runt bitar av mörk choklad för att göra pain au chocolat.