Vad är en Speed ​​svarv?

October 5

Svarvar används för att symmetriskt avlägsna material från ett arbetsstycke; pjäsen snurrar och svarven tar av materialet jämnt på ett plan vinkelrätt mot spinning. En hastighets svarv är en typ av svarv som är konstruerad för att arbeta mycket snabbare än dess gemensamma motsvarighet. Dessa maskiner är i allmänhet endast användas för små uppgifter som efterbehandling ett föremål eller ta bort borr kvar från tidigare tillverkningssteg. Hastighetsökningen uppnås vanligen genom ändringar i hastigheten latheâ € s motor; dessa förändringar tillåter svarven för att nå lämpliga hastigheter snabbare än vanliga svarvar.

Det finns många olika typer av svarvar. För att vara en svarv, bara behöver en enhet för att göra en sak: att påverka en arbetsyta på ett symmetriskt sätt. Medan nästan varje svarv gör detta genom att snurra på arbetsstycket, är det tekniskt sett inte behövs. Denna symmetri innebär att formen av pjäsen ser samma från alla håll när den hålls med samma orientering. Till exempel, en ljusstake ser i allmänhet samma från alla betraktningsvinkel när de placeras på en yta.

En gemensam bearbetning svarv håller på till ett arbetsstycke i två punkter. Den använder sedan kraftfulla motorer att snurra pjäsen i mycket hög hastighet. En serie av verktyg trycker sedan pjäsen och ta bort material i en rät vinkel mot axeln för spinn. När det är gjort, har arbetsområdet en distinkt form som är densamma från alla sidor.

Dessa svarvar är ofta mycket stora och skrymmande. Det ISNA € t ovanligt att en vanlig bearbetning svarv för att vara så stor och tung som en liten bil. Detta bulk ger dem möjlighet att rymma arbetsstycken av större storlekar och hysa motorerna som snurrar materialet. När ett arbetsstycke behöver endast en liten mängd av arbete, dessa svarvar är oöverkomligt dyra att använda.

När ett mindre verktyg behövs, tillverkare använder efterbehandlings svarvar. Dessa svarvar sitter vanligtvis på ett arbetsbord eller stå och är ungefär lika stor som ett hushåll mikrovågsugn. De har mycket mindre motorer och kan inte utföra många av de uppgifter som de större svarvar kan, men de är mycket billigare att driva.

Ett hastighets svarv är en typ av efterbehandling svarv. När en operatör använder en efterbehandling svarv, är huvuddelen av arbetet tid väntar på svarven för att påskynda eller sakta ner. En hastighets svarv blir att snabba mycket snabbare än de gemensamma versionerna och ofta har en mer robust bromssystem. Detta gör att arbetstagare att verka på flera stycken per arbetscykel, ökad produktivitet och produktion. Förändringarna i hastigheten latheâ € s verksamhet innebär generellt har något mindre ström än en svarv med samma grundform och kostnad.