Vad är en musik singel?

August 7

En musik singel är en låt som släpps som en fristående objekt. Normalt är singlar kopplade till eller tas från ett album, och de används för att främja album och artist. Singlar har varit en del av musikdistribution sedan början av inspelningen, med en popularitet som har vaxat och avtagit. Tack vare den ökande tendensen att distribuera musik digitalt med nedladdningar, så att användarna kan välja vilka låtar de hämtar, har musiken singel upplevt en nedgång i popularitet.

I ett klassiskt exempel på en musik singel, är en låt som valts från ett album och förpackas på egen för distribution till radiostationer, med hopp om att låten kommer att få en hel del luft lek och därmed uppmuntra folk att köpa albumet. Singeln kommer även att distribueras till musikaffärer, ibland i förväg av albumet som en befordran. Musik singlar är också inriktade på köpare utan en stor budget, så att de köpare kan plocka upp den enskilt även om de inte har råd med albumet, ökar den totala försäljningen för skivbolaget.

Många singlar är förpackade med flera andra låtar. Dessa låtar är tippad som en bonus inte finns på skivan, och de kan innehålla remixer av enda låt, täcker, eller helt nya låtar. En typisk enda album kan ha mellan en och fem låtar. Musiken singel kommer vanligtvis att vara betydligt billigare än att köpa hela albumet, även om vissa människor gillar att köpa båda.

I vissa fall kan en musik singel blivit en hitsingel, ofta blir förknippad med en artist eller ett band som signatur låt. Detta beror ofta på att radiostationer spelar singel om och om igen, saknar tillgång till hela albumet, och konsumenterna köper enstaka i stora volymer om det är tillgängligt innan albumet kommer ut. För att betraktas som en riktig "hit singel," en enda måste normalt göra det i listorna som används för att spåra musikförsäljningen.

CD-skivor brukar vara ett vanligt medium för singlar, som kassettband inte är i allmänt bruk. Vissa musiker släpper också singlar på skivor, en trend som är vanligare i musikaliska subkulturer såsom höft samhällen hop och electronica. Att köpa en singel i rekordformat kan vara dyrare, på grund av den ökade kostnad involverad i pressning och bearbetning rekord, men vissa människor föredrar ljudkvaliteten och den sociala prägel av poster till CD-skivor.

  • Musiker kommer ofta släppa en musik singel.
  • Musiker kan ladda upp sin musik till olika webbplatser.
  • Musik singlar kan framställas med hjälp av inspelningsstudion.
  • Singlar är ofta spelas på radion.
  • Radiostationer spelar ofta en enda gång på, vilket konsumenterna att köpa den enda i stora volymer.
  • Musik singlar kan släppas i CD formuläret.