Vad är Bagage Boxes?

October 29

Bagage lådor är hardshell fall oftast monterade på taket på en bil eller lastbil där bagage kan förvaras tryggt och säkert under resor. Rooftop bagage lådor är oftast utformade för att vara aerodynamisk och lätt, och de måste säkras ordentligt till ett takräcke att förhindra att enheten flyga av taket under resor. Många lådor är tillverkade av olika typer av slitstark plast, och de är ofta gångjärn för att möjliggöra enkel åtkomst till insidan av rutan. Många modeller har lås samt för att säkerställa innehållet i lådan är säkra när fordonet inte är i rörelse.

Andra typer av bagageboxar kan monteras till andra delar av fordonet, eller också kan de vara utformade för andra fordon helt. Vissa typer av motorcyklar, till exempel, har bagageboxar som monteras på baksidan av motorcykeln, eller ens på sidorna av motorcykeln med bakhjulet. Vissa bil lådor kan monteras på bil eller lastbil via en dragkrok mottagarenhet, vilket innebär att lådan kommer att vara placerad på baksidan av fordonet snarare än ovanpå det.

Storleken och formen på taket bagageboxar kan variera beroende på bilistens behov. Vissa lådor är korta och breda, som spänner över hela bredden av fordonets tak, medan andra är smalare och något högre, tar upp bara halva bredden av fordonets tak. I båda fallen är den främre delen av bagageboxen oftast avsmalnande bättre aerodynamisk positionering. Den bakre delen av lådan kan också vara avsmalnande, men detta är inte alltid fallet, eftersom det kan begränsa lagringsutrymme. Den totala längden av lådan kan variera också beroende på användarens behov, även om de flesta av rutorna spänner längden på taket helt.

Bagage boxar måste säkras till toppen av fordonet med monteringsdetaljer kallas fötter. Dessa fötter är vanligtvis stoppad på botten för att undvika att skada bilens finish, och toppen av fötterna har krokar eller andra fäst metoder för att arbeta tillsammans med själva lådan. Denna hårdvara säkrar rutan direkt till taket eller till en befintlig takräcke för stabilitet under resor. Det är inte ovanligt att hitta fötterna som funktionen lås för att förhindra stöld av hela lådan enheten.