Vad är Dual-Screen Wallpaper?

September 16

Dual-screen tapeten är en bild utformad att sträcka över bakgrunden av två datorskärmar. Till skillnad från vanliga dator tapeter, dual-screen tapeter är mycket bredare än de är höga, så bilden doesnâ € t verkar sträckt eller förvrängd över två skärmar. Naturbilder, illustrationer och mönster är vanligen används för dubbla skärmbilder, även om det finns många olika typer som finns. Flera webbplatser erbjuder gratis dual-screen tapeter.

Moderna datorer har ofta grafikkort med två eller flera videoutgångar. Detta tillåter en användare att ansluta två skärmar till samma dator. Vissa användare har den första skärmen dupliceras på den andra. De flesta dual-screen-användare, dock fastställa den andra bildskärmen för att förlänga hans eller hennes skrivbord. Detta innebär att användaren kan ha olika program som visar samtidigt utan att upprepade gånger växla mellan dem.

Ett problem med dubbla skärmar är att tapeten, annars känd som operativsystemet bakgrunden, är oftast bara dupliceras mellan de två. Detta eftersom de flesta dator tapeter är konstruerad för en enda skärm och förvrängs när den sträcks för att fylla utrymmet mellan två skärmar. En dubbel-skärm tapeter löser detta problem genom att använda en större bild thatâ € s utformad för att passa över två bildskärmar. Resultatet är en enda bild som flyter över de två skärmarna, i stället för en enda upprepad bild.

Det finns ett antal olika dual-screen tapettyper. Natur bilder används allmänt som en dual-screen tapet. Detta beror på att naturbilder vidvinkel är perfekt anpassade till kraven på en setup dual-screen. Illustrationer och mönster är också vanliga.

I de flesta fall kan en dual-screen tapeter lätt appliceras på alla datorer som använder två skärmar. Den exakta processen beror på vilket operativsystem på datorn, tillsammans med den typ av grafikkort och drivrutin som används, men de flesta moderna system har dual-screen funktion som standard. Det är möjligt att ha datorer med tre eller flera skärmar, men tapeter avsedda för dessa installationer är mindre vanliga.

Att hitta en dual-screen tapeter är oftast enkelt. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder gratis högupplösta bakgrundsbilder. De flesta av de populära dator tapeter webbplatser har sektioner för dubbla skärmbilder. Wallpaper webbplatser ibland specialiserade på olika typer av bilder, allt från tecknade serier till minimalistisk design, så det kan ta lite letande att hitta den rätta.