Vad är en Separerande Zipper?

June 24

En separering dragkedja är en dragkedja som syftar till att helt skilja, vilket gör två delar av ett plagg, sovsäck, eller packa komma helt ifrån varandra, snarare än att vara bunden vid ena änden av basen av blixtlåset. Det är vanligt på jackor, sovsäckar och kläder designade för att konvertera, såsom byxor som förvandlas till shorts. Denna typ av blixtlås är extremt mångsidig, vilket gör det till ett bra val för många tillämpningar.

En separering dragkedja är utformad ungefär som en vanlig dragkedja, med två remsor av robust tyg översållad med små metall eller plast tänder som kan fogas samman för att göra en säl. Blixtlås använder en manuell reglage för att öppna och stänga - beroende på rörelseriktningen, y-formad kanal inne reglaget antingen separerar eller ansluter de enskilda blixtlåständerna. Blixtlås är oftast integrerad plaggen de visas i, och när dragkedjan blir skadad eller trasig, är plagget ofta oanvändbar tills dragkedjan repareras eller bytas ut.

Blixtlås används i en mängd olika tillämpningar. Ibland kan en dragkedja är rent dekorativt, och ibland den är utformad för att ge tillgång till en ficka eller förpackning för säker förvaring. Blixtlås används också som knappar, för att tillåta passage av större objekt, som midjor och ben, genom plagg som sedan kan stängas. Många jackor och tröjor utnyttja den separerande blixtlås, som vissa atletiska byxor, snarare än den öppna typen, som är förseglad vid ena änden för att förhindra skjutreglaget från att falla av.

I fallet av en separerings dragkedja, är blixtlåsets bas öppen, så att skjutreglaget att helt frigöras från den andra sidan av tyget. En liten flik på den andra sidan av blixtlåset kan återinföras i sliden att åter ansluta de två delarna. Två textilier med separerande blixtlås kan också fogas samman för att göra, till exempel, en dubbel storlek sovsäck. Detta tillåter användaren att separera och potentiellt konfigurera kläder, sovsäckar och ryggsäckar. Många backpacking företag, till exempel sälja ryggsäckar med zip-off daypacks som använder en dragkedja som separerar.

Installation av en separerings dragkedja ett plagg är något annorlunda än att installera en vanlig dragkedja, främst eftersom avloppet är förmodligen att använda sig av denna dragkedja unika kvaliteter. Snarare än att använda dragkedjan för att göra en liten öppning i en kjol eller jacka, till exempel, skulle skaparen lämnar de områden ovanför och under separerings blixtlås öppna, så att de två delarna av plagget är förenade kunde dras helt isär när upzipped . Separerings dragkedja dök omkring femtio år efter den första uppfinning av blixtlåset, och det expanderade kraftigt rad användningsområden där blixtlås dök, vilket gör enkel anordning ett gemensamt hushåll namn.

  • Separera blixtlås tillåter sovsäckar komma ifrån varandra.