Medal favoriter i Curling vid olympiska vinterspelen 2010

June 20

Curling är en sport som är allt populärare runt om i landet och, faktiskt, amerikansk lag är ofta bland de medalj favoriter i vinter-OS. Dessa är de lag som sticker ut som medaljkandidater.

Medal favoriter i Curling vid olympiska vinterspelen 2010

Män

Nedan är de curling lag som förväntas göra bra i Vancouver.

Kanada

Den kanadensiska curlinglaget leds av Kevin Martin. De är den regerande världsmästare. Martin har vunnit 10 Grand Slam-händelser (detta är världens kopp curling). När du lägger i hemmalaget fördel, kommer de att vara tufft att slå.

Norge

Thomas Ulsrud är skip av Norges curling laget. Detta team konsekvent medaljer i VM och lagets prestation i 2008 Continental Cup bedövade många. De har talang för att överraska fältet.

Storbritannien

Den brittiska curling laget består av infödda i Skottland. Eftersom curling sitt ursprung i Skottland, bör de ha en traditionell kant. Men det är inte den enda anledningen till att de är gynnade att vinna i Vancouver. Kevin Murdoch, hoppa, har nyligen lett sitt lag till deras andra raka EM - bevisar att de har vad som krävs för att slå de flesta av fältet.

USA

Årets amerikanska män skruvade laget är ganska oerfaren, vilket gör dem dogs i år. Hoppa, John Shuster, är den mest rutinerade spelare - han var en medlem av den amerikanska laget i Turin. De var överraskningsmedaljörerna sedan och John vet vad som krävs för att komma bakifrån.

Kvinnor

Dessa damlag anses de bästa curling lag. Räkna minst en eller två av dem till medalj vid vinter-OS.

Kina

Kinas kvinnor är de nuvarande världsmästare i curling. Detta var deras första VM och de är angelägna om att bevisa att segern inte var en lyckträff.

Kanada

De kanadensiska kvinnor är alltid starka utmanare i den internationella konkurrensen och de kommer att ha hemmalaget fördel. De har en lång tradition av mästerskap att dra ifrån; Men detta har inte varit deras bästa år.

Schweiz

Mirjam Ott hoppar Swizz laget. De slog nyligen olympiska och Europamästare svenska laget att vinna 2008 års Europamästerskapen i curling.

Sverige

Anette Norberg Sverige vann OS 2006. Sedan dess har de legat i medaljerna i nästan alla de viktigaste internationella evenemang. Detta team är för närvarande rankad 2: ai världen.