Att göra din blogg Mobile Friendly med Plug-Ins

November 28

En plug-in är ett program som du kan lägga till en blogg för att förbättra dess egenskaper. Du kan använda plugin-program för att kämpa mot spammare, lägg till din Twitter-flöde till en sidebar, integrera Google Maps i din blogg, och mycket mer.

Du kan hitta tusentals Wordpress plug-ins. Du kan spendera timmar surfar de otaliga sätt som programmerare runt om i världen har försökt att anpassa funktioner Wordpress bloggar. Om du har några PHP kunskaper i programmering, kan du även komma med några nya sätt på egen hand.

Inte alla plug-ins är tillgängliga för bloggar som finns på WordPress.com (i motsats till värd Wordpress på din webbserver eller en kommersiell webbhotell). WordPress.com begränsar plug-in alternativ på sin gratistjänst på grund av säkerhetsproblem, men du kan begära att någon plug-in sättas. Sök avsnittet Teman för att hitta teman som stödjer iPhone.

För majoriteten av bloggare som värd för sin egen Wordpress bloggar, här är några av Wordpress plug-ins för iPhone / iPad rekommenderas för användning på din blogg.

  • Wordpress Mobile Pack: Den mest sofistikerade av de mobila plug-ins, Wordpress Mobile Pack lägger till en svit av verktyg, bland annat en mobil omkopplare, teman, widget, och mobil admin panel. Det innebär att du kan ta hand om allt du behöver för att optimera din blogg för mobila enheter med denna enda behändig plug-in.

    Det omdirigeringar mobila enheter till en förenklad tema som visar en version av din blogg korrekt på mindre skärmar, och lägger andra mobila design handen. Dessutom har denna plug-in lägger analytics för att hjälpa dig att spåra mobiltrafik, och det har även en mobil annons widget som är integrerat med Google AdSense och AdMob annonsnätverk.
  • WPtouch: En av de mest populära plugin-program för iPhone och andra mobila enheter, detta tillägg löser flera problem på en gång. Den konverterar utseendet på din blogg till något som liknar en iPhone app genom att lägga ett särskilt tema. Det gör att du kan anpassa din blogg utseende.

    Och utvecklarna lovar att det inte kommer att ändra en enda rad kod i din huvudsakliga Wordpress tema. Om du uppgraderar till pro-versionen, kan du anpassa designen ytterligare.
  • iPhone Kontrollpanelen: Denna plug-in gör det möjligt att lägga till egna CSS, som utformats speciellt för iPhone, och riktar iPhone-enheter för att visa dessa stilar istället för huvud stilar för din Wordpress tema. Dessutom får du en bokmärkesikon och förmågan att omdirigera besökare till en distinkt webbadress.
  • iPhone-webapp-Omdirigering: Som namnet antyder, upptäcker denna plug-in om besökarna använder iPhone, iPad eller iPod touch och sedan leder dem till en angiven webbadress. Denna upptäckt gör det enkelt för dig att leda besökare till någon sida eller specialversion av din webbplats baserad på sina enheter. Denna plug-in kan också upptäcka telefoner som kör operativsystemet Android, samt några Blackberry-telefoner och andra enheter.
  • iPhone Theme Switcher: Denna plug-in kan du automatiskt ändra tema som används i din blogg när någon ser på bloggen med en iPhone.
  • iPhone Nedräkning: Använd denna plug-in för att lägga till en nedräknare till din blogg - ett bra sätt att påminna besökarna om hur många shopping dagar de har före jul, hur många dagar innan nästa val, eller något annat datum som du vill vara säker på din besökare inte missa.