Vilka är de olika typerna av Shoulder pass?

March 2

Den allmänna termen "axlar" kan oftast anses innefatta deltoideusmuskeln gruppen, rotatorkuffen, och även den övre trapezius. Var och en av dessa muskler flyttar armarna på ett visst sätt, och kräver därför olika rörelser för att stimulera tillväxten. Shoulder träning omfattar i allmänhet arbetar en av dessa muskelgrupper isolerat, eller utför sammansatta rörelser som kräver musklerna att arbeta synergistiskt. Således är axel träning ofta klassificeras antingen förening, isolering, eller rotatorkuffen övningar.

Deltoids eller axel mössor, är faktiskt tre separata muskler. Den främre deltamuskeln sitter på framsidan av kroppen, som passar in i övre bröstmusklerna. Vila i toppen och sidorna av bogen, förstärker den mediala deltoideus den bredaxlade utseende i samband med fysisk utveckling. Den bakre deltamuskeln är kanske det svåraste att arbeta. Sitter på baksidan av axlarna, det är mindre involverade under sammansatta skulder träning än de andra tre, och ibland måste arbetat isolerat vara ordentligt stimuleras.

Sammansatta övningar är de som kräver rörelse på mer än en skelett leden. Följaktligen har dessa rörelser involverar ofta ett antal muskelgrupper, vilket möjliggör ökad belastning och intensitet. Som ett resultat, är sammansatta övningar brukar användas när en ökning av muskelmassa, eller ökad kalori utgifter, är målet för träningen.

Overhead skuldra pressar är ett exempel på sammansatta övningar. När du utför rörelsen, är både skuldergördeln och armbågar sättas in. Detta aktiverar deltoids och trapezius som de primära movers, men också många andra muskler som stabilisatorer och synergi. Biceps, triceps, bröstfenan, och den övre rygg bidrar alla till skulder träning, ökar mängden av vikt som bärs av deltoids själva. Overhead skuldra pressar kan utföras med användning av hantlar, en skivstång eller specialiserade maskiner, men den grundläggande rörelsen förblir densamma.

Omvänt, bara isolering övningar involverar rörelse en kropp gemensamt, och i allmänhet rikta specifika muskler eller små muskelgrupper. Shoulder träning som involverar isolering övningar lägger tonen och definition till muskeln, och tillåter varje axel muskler som skall bearbetas individuellt. Exempel på isolering axelövningar inkluderar främre höjningar, sido höjningar, böjda-over höjningar och shrugs. En typisk skuldra träning kan anställa en enda uppsättning av en förening övning att värma upp, eller pre-avgassystem, muskeln, följt av en kombination av isolering övningar.

Den rotatorkuffen är en liten grupp av muskler som sitter inne i axeln uttaget och fäster på humerus. Dessa muskler är ansvariga för rotation av armen, så när du tvättar fönster eller kasta en boll. Den mekaniska utformningen av ansatsen gör det bland de mest skadebenägna lederna i människokroppen, och rotator cuff är en vanlig plats. Specialiserade axel träning för att stärka rotatorkuffen används ofta vid sjukgymnastik, när skadan redan har skett, men dessa samma övningar är lika stor nytta när de används som förebyggande underhåll.

  • Den planka position, vilket görs i både yoga och pilates, fungerar skuldermuskulaturen.
  • Vissa människor använder fria vikter.
  • En bra skuldra träning stärker alla delar av deltamuskelgrupper.
  • Push-ups kan stärka och tona bröstet, armar och axlar.
  • Den hantel lateral raise är en tyngdlyftning drag som fungerar skuldermuskulaturen.
  • Arbeta trapezius är en viktig del i en skuldra träningspass.
  • Incline hantel bänkpress främst arbeta de övre bröstet och skuldermuskulaturen.