Hur man använder Klassificering av innehåll i Internet Explorer

February 21

Du kan ställa in datorn så att den automatiskt blockera webbplatser som innehåller material som du finner stötande eller som du vill skydda dina barn från. När du aktiverar Klassificering av innehåll i Internet Explorer kan du ange de särskilda kriterier som du vill blockera.

Med Internet Explorer öppet väljer Verktyg → Internet-alternativ och klicka på fliken Innehåll för att visa det.

Klassificering av innehåll är avaktiverad som standard.

Klicka på knappen Aktivera.

Om det inte finns någon knappen Aktivera men Inaktivera och inställningar knappar istället, är av innehåll redan aktiverad. Klicka på knappen Inställningar för att se alternativen och göra ändringar om du vill.

Hur man använder Klassificering av innehåll i Internet Explorer

På fliken betyg av av innehåll dialogrutan klicka på någon av kategorierna och sedan flytta skjutreglaget för att välja Ingen, Limited, eller obegränsad.

Vid varje inställningsnivå, kommer du att se en beskrivning av vad som kommer att blockeras.

Upprepa steg 3 för varje kategori.

Du kan välja kategorier som sträcker sig från alkohol och vapen använder för att sexuellt innehåll och nakenhet.

Hur man använder Klassificering av innehåll i Internet Explorer

Klicka på fliken Godkända platser och ange namnet på en viss plats som du vill kontrollera åtkomsten till. Klicka sedan Alltid eller Aldrig.

Att välja Alltid innebär att du tillåter användare att visa platsen, även om av innehåll normalt skulle ha blockerat den. Välja innebär aldrig att ingen kan besöka webbplatsen även om det är acceptabelt att av innehåll.

När du är klar att justera dina inställningar Klicka på OK två gånger för att rädda dem.

Klassificering av innehåll kommer nu att hålla ett öga på var datoranvändare försöker gå och blockera oönskat innehåll.

Om du vill se webbplatser IE: s innehåll Advisor block, kan du göra det. På fliken Allmänt i innehåll dialogrutan Advisor ruta, välj Visor kan skriva ett lösenord för att låter tittaren Visa Restricted Content kryssrutan och klicka sedan på Skapa lösenord. Ange sedan ett lösenord, bekräfta det, ange en ledtråd, och klicka på OK. Nu om du är inloggad som systemadministratör, kan du komma till någon begränsad plats med hjälp av detta lösenord.