Hur att samla in pengar för din ideella via Direct Mail

January 25

Direktreklam, bruket av gatuprostitution donationer genom storskaliga utskick, växer ur en sofistikerad och fascinerande område av fundraising. Din ideell organisation kan vara alldeles för liten för att göra investeringar i en direkt-postkampanj värt, men du kan använda värdefulla tips från de "stora grabbarna" och utveckla småskaliga brevskrivning insatser som ger goda resultat.

Direktreklam

Om du vill prova storskaliga direktpost fundraising, hyra en direkt-post konsult eller företag att hantera din kampanj. Direkt-post fundraising kan vara en dyr investering, och du vill ha det bästa, mest up-to-date professionell rådgivning finns.

Framgångsrik direktreklam beror på följande:

  • En orsak som är meningsfulla för många tusentals människor i hela staten eller landet
  • En övertygande, välskrivet brev som gör sin läsare tror att ditt ideella kan göra skillnad
  • En sändlista väl vald, vanligtvis köps från en lista mäklare
  • Ideella bulk-rate porto, vilket kan spara en betydande mängd över kommersiella utskick priser
  • Lätt, tydliga sätt dina brev läsare kan svara på begäran genom att använda en returkuvert, svarskort, eller webbplats
  • Testa ditt brev och lista på en blygsam skala innan du skickar brevet till hundratusentals namn
  • Ett utskick schema genom vilken du värva givare flera gånger varje år

När du skriver ett fundraising brev, kom ihåg att många potentiella donatorer kommer att läsa ditt brev PS innan de läser kroppen av brevet, så inkluderar övertygande information där, såsom ett omdöme från en klient, en statistik som visar organisationens prestationer, eller information om en matchande gåva.

Framgångsrikt samla in pengar via e-post beror på gradvis utveckling av en lojal kader av givare som svarar via mail. Färre än 1 procent av de personer som du ursprungligen maila till kan skicka bidrag, men efter de ger, du lägga till dem i din donator listan. Du kan skicka e-post till dessa generösa människor i framtiden och förväntar oss en högre avkastning (mellan 6 procent och 12 procent).

Donatorer som gör återkommande bidrag är benägna att hålla med din organisation under flera år, vilket gör tre eller fyra (eller mer!) Bidrag i den tiden, och de kommer sannolikt att öka storleken på deras bidrag. Till detta värde, kommer du avslöja utsikterna för stora gåvor och planerade gåvor (bidrag från legat) bland dessa donatorer.

Innan din donator lista utvecklas till en betydande och lojal resurs, kan en direkt-postkampanj på organisationens räkning endast bryta även på kostnaden för den första brevskrivande kampanj. Du kan även förlora pengar. Det är därför direktreklam inte kan vara lämplig för ett litet eller nystartade organisationen: Den finansiella risken är för hög.

Brev skrivning kampanjer

Med tanke på de risker och kostnader för direktreklam, låna några av dess tekniker och arbeta på ett mer överkomligt skala, med hjälp av din organisations lilla men imponerande kontaktlista och dina egna skrivkunskaper. Nyckeln till framgång är att rikta givarna till vilka personalen, styrelse och volontärer redan är ansluten på något sätt.

Din fundraising brev är inte bara en bokstav; den innehåller också ett kuvert, ett svarskuvert och kortet, och ibland en broschyr, en kopia av en tidning klippning, eller ett fotografi. Alla dessa delar bör förhålla sig till varandra och förmedla ett tydligt, övertygande budskap.

Det yttre kuvertet ska vara inbjudande för att öppna. Till exempel, visste du använder en förstklassig frimärke? Visste du handwrite adressen och lägga till ett speciellt meddelande? Är kuvertet en annan färg och storlek än standardkuvert? Brevet i sig bör ge läsarna tillräckligt med information om att de känner sig delaktiga i orsaken. De flesta av det bör ägnas åt att beskriva problemet som organisationen försöker lösa.

Därefter bör det diskuteras hur saker kan vändas till det bättre och organisationens specifik metod eller program för att göra detta. Gör tonen personlig genom att använda "I" och "dig." Brevet bör stänga med en vision för hur saker och ting kommer att se ut om planen lyckas. Håll punkterna korta och betona viktiga punkter med understruken eller fetstil.

Gör alltid det lätt för din donator att svara genom att erbjuda förfrankerade kuvert och tydlig information om hur du ger via din webbplats. Inkludera alltid din postadress, webbplats och telefonnummer på bokstaven om en donator felplanerar kuvertet eller annat material som ingår i försändelsen.

Din ideell kan få tillstånd från posten att erbjuda frankerade returkuvert.

Prova ditt brev först på organisationens interna listor över kortkontakter, kunder och givare. Då kontinuerligt bygga din potentiella listan donator genom att göra det till en vana att samla namn, adresser och e-post på händelser som du närvarande och möten och konferenser som du deltar.

Du vill utveckla ett bra system för registrering av uppgifter om nya givare för att tacka dem, hålla kontakten med dem, och be om deras stöd igen i framtiden. Du hittar att databasprogram för att hantera din donator informationen finns i olika grader av komplexitet och priser. Välj det som är bäst för dina behov.