Varför är kaffe på kaféer så dyra?

January 29

Många människor har noterat att kaffet på kaféer verkar vara extremt dyra, särskilt jämfört med kostnaden för att göra kaffe hemma. Priserna för kaffedrycker gjorda på espressomaskinen såsom lattes och mochas är ännu högre, och en frekvent ämne för gnäll för många café och kafékunder. Det finns ett antal skäl till varför kaffe på kaféer tenderar att vara så dyrt, och du kan bli förvånad över att veta att kaffe på kaféer är ibland en förlorande proposition för ägarna, som kan göra den största delen av sina inkomster från den mat de säljer. Priset på kaffe ingår alla de kostnader som går till att köra ett café.

En av de främsta anledningarna till kaffe på kaféer är dyrt är att det faktiskt kostar en hel del att göra. Medan kaffet själv kanske inte är fruktansvärt dyrt, måste caféet betala personalen för att göra det, och de måste också täcka omkostnader som hyra, el, försäkringar, skräp räkningar, och vattenavgifter. Eftersom många kaféer har en ganska stor personal, kan kostnaderna för att kompensera de anställda enbart rack upp mycket snabbt, vilket tvingar caféet att höja priserna därefter.

Många förväntar sig också en stor variation när de beställer kaffe på kaféer, och det är också dyrt. Det är mycket billigare att erbjuda bara några typer av kaffe, men de flesta caféer erbjuder ett stort sortiment, som alla måste göras färskt och hålls väl moment av personal. En stor meny med espresso drycker kostar också, eftersom personalen måste lära sig att förbereda varje drink ordentligt, och de måste vara beredda att ta itu med särskilda önskemål från kunderna.

En annan fråga är den typ av kunder som besöker kaféer. Många kunder spenderar timmar på ett café, speciellt en som erbjuder trådlöst internet, och dessa kunder kan köpa en minimal mängd av mat och dryck, ofta fastnar i kaféet uttalade minimum för bords beläggning, om det finns en. När omsättningen på ett café är låg, att försöken cafe kompensera det genom att prissätta sin mat och dryck på ett sådant sätt att den fortfarande kan göra en vinst. Förhoppningen är att balansera kostnader mellan sittande kunder som äter upp resurser för minimala avkastning, och kunder som beställer saker att gå, och därmed använder minimala resurser.

När människor beställer kaffe på kaféer, de också inte tänka på de tillhörande kostnader. En kopp kaffe kanske inte verkar som dyra, men socker och olika creamers vanligtvis erbjuds gratis, och dessa kryddor kan vara ganska kostsamt. Även om inte alla använder det, mjölk speciellt kan bli extremt dyrt. I priset ingår även koppen används för att tjäna ditt kaffe, tillsammans med omrörning redskap, to-go lock, och skyddshöljen som håller till-go koppar bekväm att hålla.

För människor som tillbringar mycket tid på kaféer och vill spara pengar, det finns ett par alternativ att tänka på. Till exempel, många kaféer erbjuder en rabatt till kunder som tar med i sina egna koppar. Medan rabatten kan tyckas liten, lägger upp kraftigt över tiden. Människor kan också vill fråga om frekventa köpare eller stämpelkort, som ofta erbjuder erbjudanden som en gratis kopp för varje 10 köps.

  • Caféer som serverar kaffe måste också betala omkostnader för personal, hyra, el och andra poster som krävs att driva ett företag.
  • Fler valmöjligheter, såsom en espresso menyn, innebär mer personalutbildning.
  • I en 2014 National Coffee Association undersökning, 18 procent av amerikanska sade att de dricker espresso-baserade kaffe drycker.
  • En stor disponibel kaffekopp med en hylsa och lock, som alla kan lägga till priset.