Hur kan jag hjälpa mina barn sluta bita sina fingernaglar?

August 15

Föräldrar tenderar att oroa sig för sina barns dåliga vanor, och nagelbitande är en vanlig man. Nästan en tredjedel av barnen 7-10 år gamla och nästan hälften av alla ungdomar bita sina naglar! Ju tidigare du kan hjälpa dina barn sluta bita sina naglar, desto lättare blir det för dem. Nagelbitning är inte bara ointressant, men kan orsaka bestående skador på dina barns tänder, så det är i ditt bästa intresse att hjälpa dem sluta!

En av de viktigaste sakerna att inte göra när man försöker hjälpa dina barn sluta bita sina naglar är straffa dem. Nagelbitning är svårt att sluta, och straffa dina barn kommer bara att göra dem mer frustrerad. Istället hjälpa dina barn att sluta bita på naglarna genom att ge dem användbara verktyg och positiv förstärkning.

Några förslag som du kan ge dina barn när de försöker sluta bita sina naglar involverar distraktion. För vissa människor, är distraktion nog att få dem att glömma att bita sina naglar. Självklart, som distraktioner är framgångsrika beror på hur gamla dina barn. Några möjligheter är:

Om distraktioner inte fungerar, och dina barn kan inte sluta bita på naglarna, prova några positiv förstärkning. Några idéer är:

Om ingen av dessa idéer hjälpa dina barn att sluta bita på naglarna, kan du behöva gå allt längre. Tänk på att inte använda dessa tekniker som straff, utan som ett sätt att hjälpa dina barn.

Även för vissa människor, är nagelbitande inget annat än en vana, i andra kan det vara en indikation på att det finns allvarliga bekymmer eller stress som finns i deras liv. Prata med dina barn, och se till att du vet vad som oroande dem. Erbjuda stöd till dina barn på alla möjliga sätt. Barn kan oroa saker som verkar dumt att vuxna men är mycket verklig för dem, så ta deras oro på allvar och försäkra dem om att du är där för att hjälpa.

  • Nagel bitande kan skada ett barns tänder.
  • Hålla dina barns naglar trimmas kan förebygga nagelbitande.
  • Tjej biter naglarna.