Hur identifierar jag Clothes Moth Larver?

March 10

Klädmal larver foder på tyg av djurfibrer. För att korrekt identifiera klädmal larver, måste du veta vilken typ du letar efter. Det finns två olika arter av klädmal som identifieras genom distinkta markeringar på vuxen fjäril. Först inspektera området för vuxna malar att bestämma vissa arter. Gör sedan en noggrann inspektion av alla djurfibermaterial för att lokalisera och utrota alla klädmal larver.

Om du märker små hål i tyger som ull och silke, kommer sannolikt att vara ansvarig för skadan klädmal larver. Dessa insekter livnär sig på djur fibermaterial under sin larv utvecklingsstadium. Även vuxna malar inte äter dessa tyger, kommer de också att vara närvarande under larver angrepp. För att korrekt identifiera klädmal larver, lokalisera och undersöka en vuxen fjäril för vissa distinkta markeringar. Kläder malar gömmer vanligtvis på mörka platser under dagtid och en grundlig sökning kan krävas för att hitta dem.

Det finns två olika arter av klädmal: case-making och sadelgjord. Efter att lokalisera en vuxen fjäril, noggrant undersöka dess allmänna färg och markeringar för att fastställa de särskilda arterna. Ett fall-göra kläder mal är grå till färgen med tätt vikta vingar. Det är tydligt märkt med mörka fläckar på sina framskärmarna. Bandsnattfjärilar är helt beige med en liten klump av rött hår på toppen av huvudet.

Larverna av varje art är mycket lika till utseendet, men har sina egna särskilda egenskaper utfodrings. Både fall beslutsfattande och sadelgjord klädmal larver har en vit kropp och brunt huvud. De kan var och växa till en halv tum (1,3 cm) i längd, när mogna. Case-making larver foder och bor i en silkeslen rörformad fall som vanligtvis är täckt med små bitar av delvis äts tyg. Webbing larver lämnar vanligtvis en silkes tunnel bakom eftersom de livnär sig på tyget.

En noggrann inspektion ska göras av alla tyger som innehåller animaliska fibrer om vuxna nattfjärilar finns i området. Var särskilt uppmärksam på manschetter och kragar eftersom klädmal larver ofta mata in dessa platser. Material som innehåller larver bör borstas utomhus och placeras i ett soligt läge för en tid. Områden där dessa tyger lagras måste dammsugas regelbundet för att förhindra kläder moth angrepp. Plagg och andra tyger gjorda med djurfibrer bör förvaras i lufttäta plastpåsar eller förseglade behållare för att hålla dem säkra.

  • Resenärer ibland ta klädmal hem på sina kläder.
  • Larverna av varje art av malen är mycket lika till utseendet, men har sina egna särskilda egenskaper utfodrings.