Hur att ta still Portraits med en Nikon D90

March 3

Ta ett stort foto av en person tar mer än point-and-shoot - även när de sitter stilla. I klassiska fotografi, ett perfekt porträtt kommer att hålla motivet skarpt fokuserade samtidigt kasta bakgrunden i mjukt fokus. Denna konstnärliga val betonar ämnet och hjälper att minska effekten av eventuella störande bakgrundsobjekt i de fall där man inte kan kontrollera inställningen. Att veta hur man tar den perfekta bilden tar bara några enkla steg.

Hur att ta still Portraits med en Nikon D90

Ställ in lägesratten på A (bländarförval automatisk exponering) och välj lägsta f-stop värde möjligt.

Uppringning i ett lågt f-stopp-värdet är det första steget i mjukgörande ditt porträtt bakgrund. Tänk också på att ju längre motivet är från bakgrunden, desto mer oskärpa du kan uppnå. Om du inte är bekväm med denna avancerade exponeringsläge, porträttläge resulterar också i en mer öppen bländare, även om den exakta f-stop inställningen är utanför din kontroll.

För att ytterligare mjuka upp bakgrunden, zooma in, komma närmare, eller både och.

Zooma in på en längre brännvidd minskar skärpedjup, som gör fysiskt flytta närmare motivet. Undvik att använda en lins med en kort brännvidd (ett vidvinkelobjektiv) för porträtt. De kan orsaka funktioner för att förvrängs - ungefär som hur människor ser när du visar dem genom en säkerhets titthål i en dörr.

Hur att ta still Portraits med en Nikon D90

Välj lämplig blixtinställning (off för inomhus, på för utomhus) om möjligt.

För inomhus porträtt, skjuta med hjälp tillgängligt ljus i stället för att blinka för mjukare belysning och inga röda ögon. I A-läge exponering, helt enkelt hålla den inbyggda blixten stängs inaktiverar blixten. I stående läge, håll Flash knappen ned som du vrider huvudkommandoratten för att välja Off inställning.

För utomhusporträtt, använd en blixt om möjligt, som kommer att lägga en fördelaktig pop av ljus till motivens ansikten. I A exponeringsläge, kan du bara trycka på blixtknappen på sidan av kameran för att aktivera blixten. För dagtid porträtt, använder upplättningsblixt inställningen. (Det är det vanliga, grundläggande blixtläge.) För nattbilder, prova reducering av röda ögon eller långsam synk-läge.

Tyvärr använder Porträttläge Automatisk blixt, och om det omgivande ljuset är mycket ljus, kan blixten inte avfyras. Växla till ett avancerat exponeringsläge (P, S, A eller M) för att återfå blixtkontroll. Men gör notera att oavsett exponeringsläge du använder, den översta slutartid tillgänglig när du använder den inbyggda blixten är 1/200 sekund, så i extremt starkt ljus, kan du behöva sluta ner bländaren att undvika överexponering fotot. Om du gör det, naturligtvis, ger bakgrunden till skarpare fokus. Så försök att flytta ämnet till en skuggig plats i stället.

Tryck och håll ner avtryckaren halvvägs för att starta exponeringsmätning och autofokus.

Se till att en aktiv autofokus punkt faller över motivet. Om du har problem, ställer helt enkelt ditt objektiv till Manuell "> manuell fokusläge och sedan vrida fokusringen för att ställa in fokus.

Tryck på avtryckaren resten av vägen.

Detta fångar bilden.