Vad är en Försänkare Drill Bit?

March 12

En försänkare borr kan säkras i varje chucked borrmotor och kommer att skapa ett urtag för att medge en försänkning bult för att sitta i jämnhöjd med ytan av ett material. Vinkeln för den försänkta skruvhuvudet bestämmer vinkeln på försänkningen behövs för att låta bulthuvudet att sitta i jämnhöjd med bibehållen full kontakt med basmaterialet. Om du använder fel grad försänkare borr för att försänka en skruv leder till dålig kontakt mellan de två komponenterna. Detta leder till en svag förbindelse mellan skruven och basmaterialet.

Att mäta graden av den försänkta skruvhuvudet med en avfasning examen finder möjliggör val av rätt avsmalnande försänkare. När de inre kanterna hos avfasningen finder kontakt toppen av den försänkta skruven och längden av den försänkta skruvhuvudet avsmalning, är rätt vinkel visas. Använda avfasning grad finder säkerställer att anslutningen förblir full styrka efter anslutningen har gjorts. Välja typ av försänkare borr för borrningen säkerställer att bit skapar den rätta typen av hål.

Kors hålet och rafflade försänkare borr både borr genom en mängd olika material. En tvärhåls disk diskbänk borr är den vanligaste typen av försänkare borr. Den avsmalnande kon av borrkronan brotschar korrekt dimensionerad hål in på en vald avfasning för att sitta försänkta skruvar vid eller strax under ytan av ett material. Fluted borrkronor använder en brantare ingångsvinkel för tätt avfasade skruvar eller som utgångspunkt för bearbetning av metall basmaterial.

Tapping och grad borttagning är två bearbetningsprocessen som gynnas genom ett veck försänkare borr. Tapping trådar i metall kräver en jämnt dykt inträde till ett hål. Ojämna hål poster orsakar skärtrådar av en starter kran att vandra, vilket leder till ut-av-nivå trådar, som orsakar en skruv för att skruva fast en metalldel med en vinkel, minskar ytkontakten mellan ett fästelement och basmaterialet. Burr borttagning avlägsnar vassa kanter från utsidan kanten av ett borrat hål. Detta ökar säkerheten och undviker att skada skruvgängoma när fästorganet sätts in i ett borrat hål.

Smörj båda typerna av försänkare borr under användning minskar friktionen vid kontaktpunkten för bit avsmalning och grundmaterialet. Friktion skapar värme vid borrpunkten. Värme gör eggarna till tråkig snabbt under avfasning processen.

  • Ett koniskt verktyg kan användas för att replikera en vinkel exakt.