Vilka är de olika typerna av golvbeläggning?

December 24

Oavsett om du bygger ett nytt hem, remodeling ett befintligt hem, eller helt enkelt ute efter ett enkelt sätt att helt ändra utseendet på ett rum, golvbeläggning alternativ är säker på att faktor tungt i dina beslut. För dem med en större budget och ett större projekt i åtanke, alternativ såsom mattor, kakel, vinyl, eller trägolv är alla populära. För en mindre, snabbare fix, område mattor och golvmattor är enklare och billigare alternativ.

Självklart, även om du har bestämt dig för en viss typ av golvbeläggning, det finns många alternativ inom varje kategori att överväga. Mattan är en relativt enkel golvbeläggning alternativet, men du kommer att behöva bestämma om du vill vägg till vägg mattor, eller ett område matta. Med mattor, är det också viktigt att överväga hur mycket trafik i området tar emot. För en undanskymd plats som ett vardagsrum, är en mer slitstark matta en bra idé, medan i ett sovrum, kan en mjukare matta väljas. Mattan erbjuder också fördelen av många färg- och mönsteralternativ, och är en mitten av prissatta alternativet totalt.

Ett annat populärt golvbeläggning alternativ är lövved. Trägolv kan vara sant lövträ, eller de kan vara laminat utformad för att se lövträ. Båda är långvarig och hållbar, och kan användas genom hela hemmet. Hardwood finns i många olika färger och olika träslag, allt från mycket blek till mycket mörk, för att matcha nästan alla inredningar eller smak. Kostnaden är en uppenbar faktor med trägolv, vilket är en anledning många väljer att installera laminatgolv som imiterar äkta ädelträ. Ett annat skäl är enkel installation; många typer av laminat trägolv är utformade för att knäppa tillsammans för en snabbare installation. Å andra sidan, hårda golv adderar till värdet av ett hem.

Det tredje alternativet installationen är kakel. Det finns många olika typer av plattor, ofta gjorda av keramik eller sten. Tile är också en långvarig golv alternativ som kan lägga till värdet av ett hem, och är också ganska dyr. Färg- och mönsteralternativ är relativt obegränsade. Plastgolv, säljs i stora skivor eller enskilda plattor, kan ofta ge utseendet på en dyrare keramik eller sten kakel på en mycket mer ekonomiskt skala. Plastgolv är också mycket lätt att rengöra.

Om du installerar nya golv är inte ett alternativ, till exempel i en lägenhet, finns det fortfarande andra golv alternativ. Större område mattor kan dimensioneras för att täcka ett helt rum utan att behöva riva upp gamla mattor eller golv. En uppsättning av mindre område mattor i olika färger kan också lysa upp ett ointressant rum. För rent funktionella syften, golvbeläggning alternativ såsom absorberande golvmattor och plastmattor för kontorsstolar finns också.

  • Mattan kan komma i en mängd olika färger och mönster.
  • Installera trägolv kan bidra mervärde till ett hem.
  • Laminatgolv kräver lite underhåll förutom rengöring.
  • Kakel är en långvarig golvbeläggning, vanligen tillverkade av keramik eller sten.