Vad är en Palmetto Tree?

October 13

Den Palmettoträd kan betyda olika saker för olika grupper av människor. För folket i South Carolina, är det djupt knuten till deras historia. För människor som bara tycker om olika typer av palmer, det är en vacker perenn träd som kan hittas i hela sydöstra USA och Västindien.

Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) har flera namn för Palmettoträd, inklusive Sabal Palmetto, Kål Palmetto, blå palm, och inoder Palmetto. Det är en del av handflatan familjen. Det är oftast odlas för att ge skugga och att göra långa gator estetiskt tilltalande. Den Palmetto träd kan växa till (24 m) ca 80 meter i höjd och är känd för sina blad som är formade som fans. Den växer bäst i fint strukturerade jordar och är en långsam odlare - bara nå (4,6 m) 15 meter hög när den är 20 år gammal.

Den Palmetto träd har vita blommor som blommar på sommaren. Den har grå-gröna blad som kan vara ganska bred i diameter. Den svarta frukten har en enda frö och är ganska riklig. I själva verket är frukten ofta konsumeras av djur och forskning har visat att den är ansvarig för utfodring nästan 25% av de robins och tvättbjörnar i området om det uppdagas.

Den Palmetto träd är den officiella statliga träd South Carolina. Den antogs som sådan 1939 av gemensam resolution. Det kan hittas på South Carolina flagga och stats Seal.

Den Palmettoträd symboliserar nederlag britt på Sullivans Island den 28 juni 1776, under frihetskriget. De amerikanska trupperna försvarade Sullivans Island från ett fort göras från Palmetto loggar. Palmetto loggar var svampig nog att avleda de brittiska kanonkulor. Som ett resultat av just den striden var de britt inte tillåtet att ta över Charleston hamnen och dagen firas fortfarande som Carolina Day.

Indianer använde växten för en mängd olika syften. De åt ofta palmhjärtan. I själva verket var det rapporterades att smaka som kål. Palmetto träd frön och bär är söt smak, men har en bitter eftersmak. De var ofta för att bota huvudvärk eller reducera en låg feber.

Den Palmettoträd har en stam som är vattenresistent, så det är ofta används i byggandet av kajer och bryggor. Dessutom är korgar och olika mattor ofta görs från Palmetto bladen. Knopparna kan konsumeras av människor och används ofta i sallader och göra smaksättare, oliver och pickles.

  • Den Palmetto anläggningen har en mängd olika betydelser för olika människor.