Vad är en Prosumer?

February 20

Konceptet med en prosumer är ett sent 20th century idé som kombinerar några av de vanligaste egenskaperna hos en näringsidkare och en konsument. Termen används vanligen tillämpas på situationer där konsumenterna anses ha nått en nivå av finess att den professionella konsumenter effektivt kan diktera perimetrar för produktion av varor och tjänster i fråga om kvalitet och struktur. Skillnaden mellan trädgård sort konsumenten och prosumer är att den senare besitter vanligtvis en så stark kunskaper med den produkt som han eller hon kan lyckas bestämma och kanske till och med konstruera en bättre produkterbjudande.

Prosumers är nu vanliga i många områden som en gång var den enda provinsen proffs. Ett av de områden där prosumer har fått en hög grad av synlighet är i hemmet förbättring industrin. Ett antal hushållsarbete, såsom installation av kanalsystemet, VVS, tapet hängande, och installera vitvaror, är nu klar med många husägare. I gångna tider, dessa var alla funktioner som ansågs vara ett verk av proffs, med endast enstaka amatör försöker denna typ av hög profil arbetet.

Matlagning är ett annat område där amatörer har blivit mer kompetenta. Som ett resultat, prosumers nu överbrygga klyftan mellan människor som förbereder enkla måltider för hushållet och personer som är utbildade som professionella kockar. En av de vägar som tillåter amatörer att utöka nivån av kulinariska utbildning är kabel-tv. Eftersom mediet blev allmänt tillgänglig i slutet av 1970â € s, många människor har blivit utsatta för beredning av mat som var oftast bara tillgängliga i exklusiva restauranger. Resultatet har varit att skapa en stor publik av prosumer entusiaster som glädje i att expandera sina kulinariska färdigheter, utan att nödvändigtvis planerar att göra en levande i branschen.

Kombinationen av prisvärda datorteknik och Internet har också gjort det möjligt för prosumer att inta en plats i förlagsvärlden. Tack vare program och skriva ut material av hög kvalitet och utrustning, kan det prosumer nu producerar papperskopia och elektroniska tidskrifter på en favorit hobby eller intresse. Desktop publishing tillåter också dessa högutbildade amatörer att producera högkvalitativa gratulationskort, reklambroschyrer, och ett brett utbud av publicerat material. Även spirande författare kan klassificeras som prosumers, helt enkelt genom att använda dagens teknik till produkt en elektronisk bok för distribution.

Den prosumer kan också vara associerade med en rad andra områden också. Fotografi, inredning, och även dryckesindustrin har ett antal personer som kvalificerar som prosumers. Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas, det finns ingen tvekan om att prosumer fenomenet kommer att fortsätta växa.