Vad är en Förökning Mat?

October 8

En utbredningsmatta är en matta som används under plantor för att uppmuntra groning. Ett annat namn för utbredningsmattor är värmemattor. Förökning mattor öka graden av framgång med plantor genom att ge en varm, jämn temperatur där fröna kan gro i varm jord. Olika frön har olika känslighet för miljön, men i allmänhet, frön gror mest effektivt vid temperaturer mellan 65 och 75 grader Fahrenheit (18 till 23 grader Celsius). Utbredningsmattan går under plantorna och ger skonsam, även värmen genom botten av plantkrukor.

Det finns många knep som människor använder för att uppmuntra plantor att växa utan att använda utbredningsmattor. Tekniker som att ställa plantorna i ett varmt område i hemmet, till exempel ovanpå kylskåpet, eller skapa en utbredningsmatta med en varmvattenflaska eller annan värmekälla kan ge framgång. Kommersiella utbredningsmattor, dock ger den mest konsekventa, tillförlitliga värme för att starta frön.

En förökning matta är gjord speciellt för användning i fuktiga förhållanden, såsom start frön, och är säker och vattentät för användning i dessa situationer. Det är inte nödvändigt att justera en termostat heller. Mattan höjer omgivningstemperaturen med mellan 10 och 20 grader, snarare än att hålla den vid en specifik uppsättning temperatur. Välj helt enkelt en plats för plantorna, ställa mattan på plats, och ställ plantorna ovanpå mattan. Anslut mattan i och vänta fröna att gro.

Termostat gratis utbredningsmattor är ett bra val för de flesta hemma inställningar, men i vissa områden, kommer de inte värma jorden nog för groning att inträffa. I större, kommersiella tillämpningar, eller i fallet med någon start frön i ett ouppvärmt garage eller uthus, en utbredningsmatta som har en justerbar termostat kan krävas. Dessa mattor är typiskt dyrare, och är justerbar i ett område från omkring 40 till 100 grader Fahrenheit (4,5-38 grader Celsius).

Människor nya till att använda utbredningsmattor kan bli förvånad över hur snabbt jorden torkar ut när utbredningsmattor används. Den extra värme kommer att öka hastigheten att vatten avdunstar från jorden, så planerar tätare vattning sessioner. Detta påskyndade avdunstningstiden är till nytta för plantor, eftersom det hindrar jorden från att bli vattendränkt. Jord som är för fuktigt kan leda till de unga plantorna utvecklar ett tillstånd som kallas dämpande av, vilket resulterar i en snabb död.

  • Förökning mattor används för att gro plantor innan de planteras utanför.
  • Frön behöver nå en idealisk temperaturområde för att propagera och frodas.
  • En varmvattenflaska kan användas för att göra en utbrednings matta.