Hur väljer jag det bästa Salt Deodorant?

April 14

Salt deodorant finns i flera former, från ett fast berg att spraya-on deodorant. Beroende på märke du väljer, kommer salt deodorant också i flera dofter, som innehåller tillsatta eteriska oljor, eller i en vanlig, oparfymerad formen. Ett mycket billigt alternativ är att använda bakpulver som en deodorant. Du kan behöva köpa flera olika typer av salt deodorant innan du hittar en som fungerar bäst för dig och uppfyller dina behov.

Den mest grundläggande salt deodorant är helt enkelt en bit av sten. För att använda den, du våt berget och gnid den under armhålorna. För bästa resultat bör du använda berget rätt efter bad på torra armhålor. Berget kan även tillämpas på andra områden av kroppen där lukt är ett problem, såsom fötterna.

Rock deodorant vanligen säljs som Himalaya salt eller kristallsalt. Vissa typer av kristallsalt deodorant innehåller antingen kalium alun eller ammonium alum, två typer av oorganiska salter. En typ av salt deodorant, bakpulver, hittas vanligen i köket. För att använda bakpulver som en deodorant, blanda en liten mängd med vatten och applicera på underarm. Salt deodoranter blockerar lukt på kroppen genom att döda bakterier.

Vissa människor tycker bergform deodorant att vara grov eller slip, speciellt Himalaya salt. De flesta typer av Himalayas salt bergarter är också utformade för att användas som en pimpsten, vilket skulle förklara varför de skava huden i vissa fall. Om inte vårdas på rätt sätt, kan kristallsalt berget utveckla en grov, naggad kant. För att förhindra en naggad kant bildas, bör du fukta berget före användning och sedan torka den ordentligt efteråt.

Om du letar efter en mer traditionell form av salt deodorant, kan du hitta den i antingen en spray eller roll-on. Spray deodoranter säljs i pumpflaskor. De kan vara oparfymerad och helt enkelt innehåller vatten och salt, eller de kan ha eteriska oljor tillsatta för doft.

Roll-on salt deodoranter kan vara lättare än icke-salt deodoranter och anti-antiperspiranter. De kommer inte att lämna en tung rester på huden eller fläckar dina kläder. Som du inte oroa dig för att väta en sten eller ta hand om deodorant ordentligt, kan det vara det bästa alternativet om du vill ha en naturlig deodorant som är lätt att använda och ta hand om.

Medan salt deodoranter förhindrar lukt effektivt i vissa människor, kanske du vill en extra doft också. Vissa deodoranter är parfymerade, oftast med hjälp av naturliga eteriska oljor. Vanliga dofter inkluderar lavendel, grönt eller vitt te, och kamomill.

  • Bakpulver blandat med en liten mängd vatten kan appliceras på underarmarna som ett salt deodorant.