Hur tar jag bort rost från metall?

March 30

Om du behöver ta bort rost från metall, det finns många kommersiella produkter som finns. De flesta av dem är mycket giftiga och förlita sig på någon form av syra - antingen fosfor eller oxalsyra - för att göra jobbet. Om du använder dem, se till att använda gummihandskar och noga följa alla anvisningar och försiktighetsåtgärder som tillhandahålls av tillverkaren. Detta kommer att ta bort rost och skydda dig från giftiga kemikalier. Om du hellre vill undvika giftiga kemikalier, finns det flera vanliga husgeråd som säkert kan ta bort rost från metall, inklusive vit vinäger, bakpulver, sandpapper och stålull.

Vinäger

Vit vinäger kan ofta fungera bra för små objekt, till exempel örhängen. Häll bara lite vinäger i ett glas och låt objekten har en bra blöt. När du ser att rosten har upplösts, precis skölja bort smycken, och torka den med en trasa.

Vinäger kan även användas på större föremål. Antingen häll det direkt på objektet, eller sprida den med en trasa. När rosten är upplöst, bara torka bort, skölj objektet, sedan torka den om det behövs.

Bakpulver

Att använda bakpulver är ett annat sätt att ta bort rost från metall. Du kan göra en pasta genom att blanda bakpulver och vatten. Kontrollera att lösningen är degig nog att hålla sig till ytan, sedan sprida det på metall och låt det sitta. Efter rost är lös, kan du skrubba bort det. Om rostfläckar är mycket djup, kanske ta bort dem kräver ytterligare tillämpningar av pastan. Bakpulver pasta också kan användas i en mängd andra vägar runt huset, och det är ett bra substitut för många giftiga rengöringsmedel.

Grova Material

Om du vill ta bort rost från metall och inte har något emot lite hårt arbete, kan du försöka ta bort den manuellt med sandpapper eller annan grov objekt, till exempel stålull. Detta kan ta ett tag, men. Om rost är utbredd, kan det ta flera försök att komma ner till den rena metallen.

Förhindra Rust

Naturligtvis är det bäst att inte låta dina metaller rostar alls. Hålla dina metaller så torr som möjligt hjälper till att förhindra rost eftersom vatten är det som skiljer scenen för rost att visas. Förebyggande åtgärder är inte alltid möjligt, dock, särskilt om du där det finns en hel del fukt, så det är en bra idé att attackera rost direkt, innan det börjar äta bort på metallen. Kom ihåg, ju längre det rost lämnas obehandlad, desto svårare är det att ta bort och allvarligare skador.

  • Sandpapper kan användas för att avlägsna rost från metall.
  • En pasta av bakpulver och vatten kan ta bort rost från metall.
  • Gummihandskar bör användas när du tar bort rost från metall.
  • Vit vinäger fungerar bra för att ta bort rost från små metallföremål.