Vad är en Strut Bar?

March 29

En strut bar är en lång metallstång som reser från en upphängningsstag till en annan. Detta bar är normalt placerad högst upp på staget och kan vara på antingen den främre eller bakre fjädring. Staget fältet är avsett att öka styvheten hos tornet till vilken stöttan är fastskruvad och att förhindra förlust av dragkraft i hård kurvtagning.

En strut bar har flera namn kan det gå med, inklusive fjäderben stag och Fjäderbensstag. Oavsett namn, de strut bar ökar hantering genom att begränsa mängden flex i strut och fjäderben. Detta kan också eliminera metallutmattning, vilket kan leda till att fjäderben brytning.

Fjäderben hängslen typiskt är placerade på ett fordon efter marknad. Det betyder att de är i allmänhet inte medföljer bilen som säljs, även om vissa högpresterande fordon går hem från fabriken med en strut bar. Staget fältet placeras på ett fordon från fabriken är typiskt mindre effektiva än de som kan köpas efter marknaden, så fordonets hantering kan fortfarande förbättras genom att ersätta den fabriksmonterade bar.

Installationen av en stagstång är enkel i de flesta fall. Det innebär vanligtvis avlägsnande av de övre strut muttrarna från under huven på bilen, placera stången slutar på de övre strut dubbar, och dra åt de övre strut muttrarna. Ibland är en stagstång utformad för flera applikationer, så en mindre justering kan behöva göras.

En strut bar, precis som namnet antyder, fungerar bara på ett fordon med stöttor. Om ett fordon har endast framstag och stötdämpare, kan en strut bar endast släppas ut på den främre änden. Om ett fordon har fyra chocker, sedan en stagstång kan inte användas alls, om inte en suspension konvertering utförs.

En stagstång kan vara gjort av ett av flera olika metaller. Den vanligaste metall för en stagstång som skall göras av är aluminium, som sparar vikt på fordonet. Mer styva stänger är gjorda av rostfritt stål för att spara pengar. Vissa mer avancerade strut barer hitting marknaden är gjorda av titan, vilket ger styvhet stål och lätta inslag av aluminium.

Installera en strut bar på ett fordon är ett sätt att öka sina hanteringsfunktioner. Det minskar också metallutmattning skapas av höghastighets kurvtagning. En skicklig mekaniker kan hjälpa dig att avgöra om en strut bar är rätt för din bil och hur du använder den.