Hur Kan min hund Bli terapihund?

April 9

Om du tror att din hund kan vara en lämplig terapihund, finns det några saker att tänka på och sedan ett par steg att ta innan hunden faktiskt kan bli en terapihund. Var medveten om att inte varje hund kan fungera som en terapihund; Om du tvivlar på din hunds personlighet eller lämplighet, anser några olika sätt att erbjuda samhällstjänst eller spendera kvalitetstid med din hund. Det är också viktigt att inse att varje terapi hund behöver en hanterare, och om du vill att din hund att göra terapiarbete, måste du vara beredd att begå.

Det första du bör göra är att avgöra om du vill bli en terapi hundförare, oavsett om du har en hund. Börja med att hitta och prata med terapi hund organisationer, och besöker de anläggningar som de tjänar på egen hand. Om du känner dig obekväm, denna typ av tjänster kan inte vara väl lämpade för dig. Du kanske också vill besöka med en terapi hund och hans eller hennes erfaren handler, för att se vad det är faktiskt vilja arbeta med en terapi hund.

Om du fortfarande är intresserad av att arbeta med en terapihund, tycker om ditt temperament och temperament din hund. Du bör vara avslappnad och utåtriktad med främlingar, till exempel, och din hund ska vara mottaglig för petting och distraherande miljöer. Om du inte har en hund, umgås volontär med en terapihund organisation för att bekanta sig med arbetet och drag av hundar som tenderar att göra bra.

När du har fått en hund eller fastställt att din hund är lämplig att bli en terapihund, måste du lämna in till utbildning. Utbildning för terapihundar vänjer dem till klumpiga hantering, hektiska miljöer, och ett brett spektrum av människor. En bra terapihund är tålmodig och lugn med alla, så är dess handler. Efter utbildningen kommer din hund att testas för att säkerställa att han eller hon kan hantera verkliga situationer som kan uppstå innan han eller hon kan bli en terapihund. Testning ofta modellerad efter den amerikanska Kennelklubbens Canine Good Citizen Test.

Arbeta med en terapihund kan vara mycket givande, men det kräver också en tid engagemang. En terapihund organisation kommer ofta betala för utbildning, men i gengäld de förväntar en minsta tid engagemang. Planera på att betjäna minst ett år, så att terapihund organisation kan överväga sina investeringar i dig värt.

  • Inte varje hund kommer att göra en bra terapihund.
  • Utbildning en terapihund kan vara både tidskrävande och givande.
  • En hund temperament är oerhört viktig när det gäller att en terapeutisk miljö.