Vad är Genomföringar?

May 12

När människor hänvisar till kragarna, de betyder antingen ett hål i material som är förstärkt med en hård ring oftast gjorda av metall eller plast, eller de betyder ringen själv. Ordet kommer från det gamla franska ordet: gromette, vilket innebär kedjan ansluta ändarna av en bit, från gourmer, att tygla.

Om du har någonsin varit camping, vet du vad en genomföring är; de är ringarna genom vilka du kör tält stakes i marken. Du kan också se enkla exempel, om du tittar på en kommersiell tarp används för att täcka utemöbler, bilar, båtar eller vedupplag. De flesta presenningar har öljetter installerade runt kanterna så att de kan förankras med rep eller snören för att hålla tarp från fladdrar runt i vinden.

Genomföringar finns i otaliga storlekar, även om de är i allmänhet rund i formen. Deras huvudsyfte är att förstärka området runt ett hål skärs i någon typ av tyg eller plast. Genom att tillhandahålla denna förstärkning, de undanröjer eventuella nötning eller skära igenom hålet när rep eller trådar träs igenom; Detta tillåter användaren att lätt fästa tyget till något annat, t ex ett träd.

Ibland kallas öljetter, genomföringar är användbara för dessa vardagliga ändamål, men de används också som mode uttalanden. Snörskor är ett perfekt exempel på deras användning - varje gång vi åt upp våra skor, vi sannolikt ser reinforceing fördelarna med öljetter. De har också lagts till kläder som mode detalj; denna typ av dekoration har gått in och ut ur mode genom århundradena. Många hem avlopp och hobbyister lär sig att tillämpa förstärkningar för både praktiska och dekorativa applikationer.

Ersättningsgenomföringar och genomförsättande verktyg kan köpas på friluftsutrustning, tyg och hobby butiker - antingen personligen eller via Internet. Vissa kit kommer med en rad ringar i olika storlekar och färger och levereras med ett handverktyg. Även gör-det-självare kanske vill prova på genomför ersättning, kan större projekt måste tas till en duk segelmakare, en tapetserare, eller ibland en skomakare för reparationer.