Tid och plats Information i Commodity Terminskontrakt

May 3

Det finns många rörliga bitar inblandade i terminskontrakt handel råvaru. De regleringsorgan som ansvarar för tillsyn och övervakning handelsverksamhet på råvaruterminsbörser är Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och National Futures Association (NFA).

Trading månader

Även om du kan handla terminskontrakt nästan dygnet runt, vissa råvaror är tillgängliga för leverans endast under vissa månader.

Till exempel är frysta fläsk bukar på CME listade för månaderna februari, mars, maj, juli och augusti. Det innebär att du kan handla ett kontrakt juli på en viss punkt, men du kan inte handla ett kontrakt Juni - ett kontrakt som är levereras i juni - eftersom kontraktet inte existerar. Å andra sidan, är råolja på CME tillgängliga alla 12 månader om året.

Kontrollera kontraktet notering innan du handlar så att du vet vilken leveransen månader du kan handla kontrakten.

Den främre månaden är helt enkelt den kommande leveransen månaden. Till exempel är juni främre månad under maj börshandel.

I en värld av terminer, handel och leverans månader har särskilda förkortningar skrivs varje månad.

Månad Kod Månad Kod
Januari F Juli N
Februari G Augusti Q
Mars H September U
April J Oktober V
Maj K November X
Juni M December Z

Handlare använder dessa förkortningar för att snabbt identifiera de månaderna de är intresserade av handel. Om du placerar en order hos en terminer mäklare, att veta dessa förkortningar är till hjälp.

Leveransplats

Vid den faktiska leveransen, börser utse områden där det fysiska varuutbytet faktiskt sker. Till exempel tar leverans av CME: s WTI råolja kontrakt plats i Cushing, Oklahoma, vilket är en stor knutpunkt för råolja i USA.

Sista dag för handel

Alla terminskontrakt måste löpa ut någon gång. Sista dag för handel är den absolut senaste tid du har att handla om att visst kontrakt. Handelsdagar ändras från utbytet att utbyta och från avtal till avtal. Var noga med att kolla in kontraktsspecifikationerna på de olika börserna för information om den sista handelsdagen.

Öppettider

Innan dagarna av elektronisk handel, har kontrakt handlas genom den öppna protester systemet under vissa tidsperioder. Nu, med tillkomsten av elektronisk handel, har du mer tid att handla kontrakten. Kontrollera utbyte webbplatser för information om öppettider.

Att veta vid vilken tidpunkt för att placera dina affärer har en direkt inverkan på ditt slutresultat eftersom antalet marknadsaktörer varierar under dagen. Helst skulle du vilja köra dina beställningar när det finns de flesta köpare och säljare, eftersom detta ökar dina chanser att få det bästa priset för dina avtal.