Hur väljer jag det bästa Henna?

September 21

Henna produkter är härledda från en blommande växt i syfte att färga huden och håret, liksom till fläck tyger. De bästa kvalitet tenderar att säljas i råformat i Mellanöstern butiker. Även om du kan göra hemgjord henna, är produkten också allmänt tillgänglig i förpackningar på grund av dess kommersiella framgång i flera länder. Henna pulver är traditionellt blandas med andra ingredienser för att skapa ett hopkok för kropp konst och färgämnen. Om du är intresserad av att dö håret, kanske du i stället överväga en beredd henna pasta för att göra ansökningsprocessen enklare.

Mellanöstern är historiskt hem för henna anläggningen, och dess blommor har sedan dess använts i århundraden som naturliga sätt att färga huden, håret och kläderna. Blommorna av växten krossas till ett fint pulver och sedan utnyttjas med andra ingredienser innan dess tillämpning. Råa former av pulver tenderar att fungera bäst, och du kommer att vilja hitta nyligen gjort produkter eftersom de i allmänhet inte har lång hållbarhet. Mellanösternspecialaffärer tenderar att ha den bästa kvaliteten henna, men du kan också hitta pulver på nätet.

För att färga med henna måste pulvret först blandas med andra ingredienser så att produkten lätt kan glida på ytor. Det är relativt lätt att göra blandningen hemma, och du kan märka att denna metod är billigare än kommersiellt förpackade henna. Göra produkten innebär kombinationen av pulver, vatten, och ditt val av eteriska oljor. Invånare i vissa västra regionerna tenderar att köpa färdiga produkter i stället för att de är mer praktiskt.

Hud konst och tillfälliga tatueringar är traditionellt de vanligaste användningsområdena för henna pulver. Artister använder krossade pulver i kombination med eteriska oljor och citronsaft för att göra blandningen lätt att applicera på huden. Beroende på tillgången på henna pulver i din region, vissa artister väljer förberedda blandningar som en snabbare metod för ansökan. Nackdelen med preparerade hopkok är att effekterna kanske inte så dramatisk, eller så långvarig.

Klistra versioner finns också tillgängliga, och de är oftast används i håret. Naturliga hårfärger som utnyttjar denna typ av pasta ökar i popularitet eftersom de inte har de kemikalier som konventionella färgämnen produkter gör. Om du funderar på att färga håret med denna typ av växtbaserad produkt, kan du överväga att köpa en pasta version eftersom de är lättare att tillämpa och kan inte köras bort av dina lås under användning.

  • Henna för kropp konst kan göras hemma eller köpas kommersiellt.
  • Mellanöstern är historiskt hem för henna anläggningen.