Dating Efter 50: Snacka om monogami

January 6

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Monogami är en stor sak om du är den person som inte är redo för monogami och vill hittills runt eller den person som bara kan ha sex med en person åt gången. Att se din dating partner vet var du står (eller ligga) på monogami frågan är kritisk.

Du kan ha monogami prata på tre olika punkter i er relation. En är långt innan du har sex tillsammans, medan du fortfarande utforska dina sexuella filosofier och prata om värderingar. Det andra är när det är klart att du ska ha sex tillsammans den natten eller mycket snart. Och den tredje är efter att du har haft sex. (Gissa vilken av dessa inte rekommenderas starkt. ...)

Diskutera monogami tidigt på

Hur tidigt är för tidigt att diskutera monogami? Definitivt inte vid en första kaffedatum! Du måste ha en relation innan du börjar prata om dina sexuella regler. Att föra upp dem på hello är alltför förmätet och kontrollerande.

Å andra sidan, när du har daterat några gånger och du börjar få mer intresserade av varandra, sexuella filosofier nästan alltid naturligt komma upp. I det här fallet behöver du inte skyldig varandra stora förklaringar (om du inte vill ge dem), men du behöver för att göra en av följande påståenden:

  • "Jag är en monogam person."
  • "Jag kan vara en monogam person, men det är inte poängen med mitt liv jag är på just nu."
  • "Jag är inte en monogam människa nu."
  • "Jag är inte en monogam människa i allmänhet. Det bara inte passar mig. "

När du har sagt din pjäs, ni två kan diskutera frågan vidare - eller bara lämna in den under "Nu vet jag svaret på den frågan."

Med tal när sex är rätt runt hörnet

Om två av er är så attraherade av varandra att du redan kyssar och beröring, då måste du ha prat förr snarare än senare. Du behöver inte gå in minut sexuella preferenser - som händer när du faktiskt har sex med varandra - men det är dags att säga vad bli sexuellt involverad betyder för dig.

Här är två exempel för att få dig att tänka på hur man presenterar din pro-monogami eller anti-monogami hållning:

Molly Monogamt

"Jag är väldigt attraherad av dig, och jag skulle gärna vilja gå tillbaka till din plats. Men jag måste du veta vad det skulle betyda för mig: Det skulle innebära att du och jag bara kommer att se varandra och att du kan lova mig att vi kommer att vara monogam. Om du inte vill göra det, jag förstår, men jag är en monogam sorts lady. "

Fred Oh-So-Friendly

"Jag skulle älska att tillbringa natten med dig; Jag tycker du är underbar. Men jag behöver dig för att veta att jag inte kan göra några löften som jag kommer att se bara du. Är jag intresserad av att veta dig bättre? Absolut. Men jag vill träffa med ett tag, och jag är inte redo att vara i ett monogamt förhållande. Kan vi gå med det? Om inte, låt oss hålla relationen på en nivå som gör att du känner dig bekväm och inte gör mig oärlig. "

Med tal efter att du har haft sex

Kanske har du redan gjort dådet, och nu vill du veta vad det betyder. Självklart finns det mycket mer utrymme för missförstånd om vad som hände än om du hade diskuterat frågan i förväg. Men det är för sent nu. Allt du kan göra är att gå vidare med antingen en pro-monogami tillvägagångssätt eller en anti-monogami tillvägagångssätt:

Molly Monogamt

"Det var en underbar kväll. Jag trodde vi var underbart tillsammans, men jag är inte säker på vad det betydde för dig. För mig innebar det att om vi fortsätter att ha sex tillsammans, jag måste vara den enda i ditt liv. Är det något du skulle vilja också? Om inte, jag tror att vi behöver flytta denna relation tillbaka några steg och inte ha sex. "

Fred Oh-So-Friendly

"Molly, det var en underbar kväll. Jag älskade det. Men vi aldrig riktigt diskuterat vad vi gjorde. För mig var det en del att lära känna dig och uppskattar vår relation. Men jag vill inte vilseleda dig. Jag vill lära känna dig bättre och växa relationen, men jag är inte redo att begås eller trogen någon ännu.

Jag hoppas det är okej med dig, men om det inte är, förstår jag, och jag är ledsen om vi gjorde något som du ångrar, att veta den plats jag befinner mig i just nu. Låt mig veta hur du vill fortsätta. Naturligtvis för min del, jag skulle älska att fortsätta att göra kärlek, men jag förstår om du vill kyla ner det. "

Är det konstigt? Visst. Men det kan vara det bästa du kan göra om du har sex utan att diskutera vad det innebär först.