Hur man känner igen sökmotor Spam

January 4

Spam är varje försök att lura sökmotorerna till rankning en webbsida när den inte förtjänar att vara rankad. Typer av spam inkluderar dold text och länkar, öppningssidor, vilseledande omdirigering, cloaking, orelaterade sökord, sökord fyllning, och gårdar länk.

Dolda text / länkar

En av de mer uppenbara sätten att skräppost till en webbplats är att sätta in dold text och länkar i innehållet på webbsidan (innehållet på en webbplats som är allt som användaren kan se). Exempel på användning av dold text och länkar är

 • Vit text / länkar på en vit bakgrund: Att sätta vit text och länkar på en vit bakgrund gör den osynlig för användaren, om inte texten markeras genom att högerklicka på musen. Spammare kan sedan in sökord eller hyperlänkar som spindlarna läst och räknas som relevant.
 • Text, länkar, eller innehåll som är dolt genom att täcka med ett lager så det inte syns: Detta är ett trick som människor använder med CSS. De gömmer spider innehåll under sidan som canâ € t ses med blotta ögat eller genom att markera sidan.
 • Positionering innehåll från sidan syn med CSS: En annan programmering trick spammare använder.
 • Länkar som inte är klickbara av användaren: Skapa en länk som bara har en enda en efter en pixel som dess ankare eller använda tiden på en mening eller ingen ankare alls. Det finns inget för en användare att klicka på, men motorn kan fortfarande följa länken.

  Hur man känner igen sökmotor Spam

  Ett exempel på vit text på vit bakgrund.

 • Öppningssidor: Öppningssidor används för att spamma index sökmotorn genom klämma in det fullt av relevanta sökord och fraser så att den visas högt upp på resultatsidan för ett visst sökord, men när användaren klickar på den, de automatiskt omdirigeras till en annan webbplats eller sida inom samma plats som inte rankas på egen hand.
 • Vilseledande omdirigering: Vilseledande omdirigering är en typ av kodad kommando som omdirigerar användaren till en annan plats än vad som förväntades via länken som klickade på. Spammare skapar skuggsidan / domäner som har innehåll som rankas för en viss sökfråga (de ord eller en fras som du skriver i sökrutan), men när du försöker komma åt innehållet på den domän som du sedan omdirigeras till en ofta skumma webbplats som är gemensamt för porr, spel, eller droger, det har ingenting att göra med din ursprungliga fråga.
 • Cloaking: En annan skändlig form av spam är en metod som kallas cloaking cloaking är en teknik där innehållet presenteras för sökrobotar är annorlunda än den som presenteras till användarnas webbläsare, vilket innebär att spindlar ser en sida, medan du ser något. helt annorlunda.

  Spammare kan göra detta genom att leverera innehåll baserat på IP-adresser eller User-Agent HTTP header (information som beskriver huruvida du € re en person eller en sökmotor robot) av användare begär sidan. När en användare identifieras som en sökmotor spindel, levererar ett skript på servern en annan version av webbsidan, en som innehåller innehåll annorlunda än den synliga sidan. Syftet med cloaking är att lura sökmotorerna så de visa sidan när det annars inte skulle visas.
 • Orelaterade sökord: Icke-närstående sökord är en form av spam som innebär att man använder ett sökord som inte är relaterad till bild, video eller annat innehåll som det är tänkt att vara en beskrivning i hopp om att driva upp trafiken.

  Exempel inkluderar sätta orelaterade sökord i alt-attributet text i en bild, placera dem i metadata för en video, eller i de metataggar på en sida, och helst en obesläktad sökord används. Inte bara är det meningslöst, men det är också blir din sajt dras om du försöker det.
 • Nyckelord fyllning: Nyckelord fyllning uppstår när människor överanvändning sökord på en sida i hopp om att göra sidan verkar mer relevant för en tid genom en högre sökord frekvens eller densitet. Nyckelord fyllning kan hända i metadata, Alt-attributet text och i innehållet i själva sidan.
 • I grund och botten, gå till din Alt attribut text och skriva porsche porsche porsche porsche om och om igen kommer inte att öka din ranking, och sidan kommer sannolikt att ryckte pga spam.
 • Länk gårdar: En länk gård är en grupp av webbplatser som hyperlänk (en länk till en annan del av webbplatsen) till alla andra platser i gruppen. De flesta länk gårdar skapas genom automatiserade program och tjänster. Sökmotorer har bekämpat länk gårdar genom att identifiera specifika attribut som länkar gårdar använda och filtrera dem från index och sökresultat, inklusive borttagning hela domäner för att hålla dem från att påverka resultatsidan.

Använda osynlig eller dold text är ett bombsäkert sätt att få din webbplats förbjudas så det inte längre dyker upp i motorerna. Resonemanget bakom detta är att du vill ha allt innehåll synligt för användaren, och eventuell dold text används för skändlig ändamål.