Vad är ett duschhuvud avhärdare?

July 12

En duschmunstycke avhärdare kan komma i flera former och används primärt för att avlägsna mineraler, vilket kan ändra duschupplevelse och orsaka saker såsom missfärgning av hår, från vatten. Till skillnad från en avhärdare som är ansluten till en hel vattenförsörjning, är en på ett duschmunstycke oftast knutna till duschen ventilen, och ger ett huvud från vilket vatten sprutas. Dessa enheter är oftast ganska små, med filtreringsdelen ser helt enkelt ut som en del av en duschslang, och varje typ kan ha lite olika funktioner.

De sätt på vilka en duschmunstycke avhärdare fungerar beror på dess utformning. De flesta har någon form av filter, som ofta består av material såsom kol, genom vilken vattnet strömmar. När den passerar genom filtret, är en viss mängd mineraler och kemikalier avlägsnas.

Vanligtvis finns det ingen sekundär mekanism som behövs för att uppnå filtrering; passage av vatten genom filtret gör jobbet. I vilken mån detta är effektivt kan bero på vattnets hårdhet. Ibland, när människor lever med mycket hårt vatten, de ser att ett yttre filter för hela huset är lämpligare. I de flesta fall dock bara kör duschen filtrerar vattnet, och de flesta människor kan behöva göra är att byta ut ett filter från gång till gång. I detta avseende, är begreppet mycket lik små vattenfiltreringssystem som används för rening av dricksvatten.

Det finns en viss skillnad mellan de duschhuvudet avhärdare och dusch huvudet filter. Itâ € s nu mycket populärt att köpa vattenfilter som sitter på dusch huvudet eller under den och att filtrera bort kemikalier som klor. Ett filter doesnâ € t nödvändigtvis ta bort mineraler, och ofta skillnaden kan berättas i pris. En dusch vatten filter är typiskt relativt billigt, men en avhärdare vanligtvis kostar minst dubbelt så mycket. Människor är intresserade av klor filtrering och mineral borttagning kan hitta enheter som utför både åtgärder.

Ett antal platser lagerför mer än en typ av duschmunstycke avhärdare. De kan finnas i en mängd olika byggvaruhus, i butiker som säljer badrumsarmaturer, eller på nätet. När du köper en, bör shoppare se till att de filter som används med modellen är lätta att hitta. Mjukgörare kan pågå i åratal, men de kan inte utnyttjas om husägare inte kan byta filtret.

  • Vissa husägare installerar en dusch filter för att ta itu med problem som beror på mjukt eller hårt vatten.
  • På sätt och vis är den teknik i ett duschmunstycke avhärdare liknar små vattenfiltreringssystem som används för rening av dricksvatten.
  • Koppar, kol och zink är vanliga typer av filtreringsmaterial som används i duschhuvud avhärdare.