Hur man investerar i lager i en tjur marknaden

July 14

Att vara fullinvesterade i aktier i början av en tjur marknaden gör för spektakulär framgång. Men att göra så tar lite mod. Då igen, som säger att du måste få hela paketet? Du kan börja titta och få din första lager nu och sakta bygga din portfölj som tjuren marknaden framträder.

När tjuren marknaden är i sin linda, börja investera med hjälp av följande metod:

  • Vara ett fynd jägare. Längst ner på en björn marknad, har du en god chans att förvärva aktier till aktiekurser som är nära (eller i vissa fall nedan) det bokförda värdet på de företag som de representerar. Du € ll också ha mindre risk när du förvärva aktierna i ett bolag som genererar positiv tillväxt i omsättning och resultat.
  • Leta efter starka fundamenta. Är företaget du € re välja uppvisar solida omsättning och resultat? Är omsättning och resultat ökar jämfört med föregående år? Vad sägs om från samma kvartal förra året? Gör companyâ € s produkter och tjänster vettigt för dig? Med andra ord är det som säljer saker som allmänheten börjar kräva mer av?
  • Tänk på Stocka € s klass. Vissa bestånd är mer aggressiva val än andra. Detta val speglar din risktolerans också. Räkna ut om du vill investera i ett smallcapbolag lager med fenomenala tillväxtutsikter (och proportion risk) eller en stor-cap lager thatâ € sa försökt-och-sant marknadsledande.
  • Välj lämpliga industrier. Titta på industrier som är redo att studsa när ekonomin tar fart och individer och organisationer börjar spendera igen. I en stigande marknad, cykliska aktier som de i bil-, bostads-, industriell utrustning, och teknologiindustrin återuppta tillväxt.
  • Ta lager av din portfölj. När du börjar lägga lager till din portfölj, först analysera din situation för att se till att du har diversifieringen inte bara i olika bestånd och / eller aktie fonder men även i nonstock investeringar, såsom besparingar obligationer och bank konton.
  • Utvärdera dina personliga mål. Oavsett hur bra marknaden och de förutsägbara förutsättningar för tillväxt är, är lager investera en personlig fråga som bör tjäna dina unika behov. Till exempel, hur gammal är du, och hur många år bort är din pension? Allt annat lika bör en 35-årig har övervägande tillväxtaktier, medan en 65-åring kräver en mer beprövad, stabil prestanda med Large Cap marknadsledande.