Motverka Damm från dina Lampskärmar

February 5

Tänker aldrig verka som din lampskärm är en magnet för damm? Tja, det är det. Lampskärmar faktiskt drar till sig damm från luften omkring dem eftersom luften är torr och lampskärmar är ofta laddade med statisk elektricitet. Detta innebär tyvärr att oavsett hur många gånger du torka bort damm från en lampskärm, kommer det snabbt att locka mer damm från luften.

För att hjälpa till att hålla dammet av dina lampskärmar, försök torka av dem med en sköljmedel ark i stället för en vanlig gammal trasa. Sköljmedel ark används i tvättstugan för att lägga till en fräsch doft till dina kläder samt att förhindra statisk elektricitet som naturligt bygger upp i torktumlaren som tyger kommer i kontakt med andra kläder. Torka lampskärmen med en torkblad hjälper till att förhindra statisk uppbyggnad i framtiden. Detta förhindrar att statisk elektricitet som normalt lockar så mycket damm på lampskärmar. Det torkar även av dammet som redan har lockat till lampskärm. Om du torkar skuggan med en torktumlare ark det kommer att gå en längre tid utan att behöva dammas igen.

En extra bonus för att använda de flesta vävmattorna är att de innehåller doft som gör dina kläder luktar bra när de kommer ut ur torktumlaren. Samma doft får på din lampskärm, och de kommer att ha den friska tvätt lukten för de kommande dagarna. Du kanske frestas att torka din lampskärm ner oftare bara för att få den friska doften.

Som en sida noterar, om dina kläder är full av statisk elektricitet och hålla sig till sig själv och andra kläder, du behöver inte vänta tills din nästa tvätt dag att använda ett sköljmedel blad för att bli av den statiska. Du kan gnida sköljmedel arket rätt på dina kläder, och det kommer att göra att statisk ett minne blott.