Ställa Inslag Default för objekt

October 28

Don skrev med ett problem relaterat till hur Word hanterar textrutor och ritobjekt, som standard. Han ville möjlighet att infoga en textruta eller ett ritobjekt i ett Word-dokument och alltid ha standardfigursättning inställd på Ingen. När han sätter för närvarande ett objekt, används standardfigursättning inställt på toppen & Bottom. Därefter ändrar figursättning är jobbigt och tidskrävande. Så frågan Don ställde var hur man ändrar standardinställningarna.

Tja, det finns goda och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att det finns ett sätt att ange standardinställningar för textrutor och andra former. Allt du behöver göra är att ställa in en textruta eller forma det sätt du vill ha det, och sedan högerklicka på den. En av de valmöjligheter som finns från den resulterande kontextmenyn Ange som standard Text Box (eller Ange som standard Shape). Välj detta alternativ, och alla efterföljande textrutor eller former som du lägger till i dokumentet kommer att dela samma standard.

Den dåliga nyheten är att medan du kan ange standardinställningar för textrutor och andra former, inte alla formateringsinställningarna är ihållande standardvärden. Med andra ord, de är standard endast för det aktuella dokumentet. När du stänger dokumentet, eller börja arbeta på ett annat dokument, standardvärdena inte längre gäller. Nettoresultatet av detta är att du kan behöva ställa in formaterings specs för andra former gång per dokument.

Jag säger "kanske måste" eftersom vissa formformateringsinställningarna verkar räddas från session till session och är ihållande över handlingar. En av de ihållande inställningar är inställningen Wrapping. (Detta, tack och lov, löser Dons problem.) Övriga inställningar, till exempel avståndet mellan texten och kanten på en textruta eller egenskaperna hos en linje som används för ett Shape, inte ihållande utanför det aktuella dokumentet.

En lösning för ojämn uthållighet är att du kan spara ett dokument som innehåller en textruta eller annan form formaterad precis som du vill ha det. När du är redo att börja ett nytt dokument vars text lådor eller andra former du vill dela samma egenskaper, kan du kopiera formen från särskilt dokument och placera den i det nya dokumentet. Den enkla klipp-och-klistra operationen sparar dig från nödvändigheten att formatera även det första textruta eller form. Istället tar Word cue från textruta eller form som du klistrat, och alla efterföljande textrutor och former i dokumentet kommer att formateras på samma sätt.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (8837) gäller för Microsoft Word 2007, 2010 och 2013. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet Word här: Ställa Inslag Default för objekt.