Vilka faktorer påverkar Gaviscon Dosering?

April 18

Gaviscon är en medicin som används för behandling av gastroesofageal reflux (GERD), vanligen kallad halsbränna. Ett antal faktorer kan påverka Gaviscon dosering, såsom svårighetsgraden av tillståndet och vilken form av preparatet används. Gaviscon finns i olika former, såsom tuggtabletter och fjädring eller flytande former, och de alla innehåller natriumalginat med en kombination av andra antacida, såsom natriumbikarbonat, kalciumkarbonat, magnesiumtrisilikat och aluminiumhydroxid. I de flesta länder är det tillgängligt som en over-the-counter produkt.

GERD eller halsbränna, uppstår när magsyra trycks uppåt i matstrupen eller matstrupen. Detta orsakar smärta, obehag och ibland illamående och uppstötningar. Det kan bero på många orsaker, inklusive hiatusbråck, vissa mediciner och graviditet men ofta har ingen särskild urskiljbar orsak. GERD är ofta allvarligare efter att ha ätit och när man ligger ner och kan förvärras av vissa typer av livsmedel såsom chili.

Den Gaviscon dosering kommer att fastställas i huvudsak genom allvaret i GERD, och när den inträffar. De läkemedel verkar genom att fungera som en barriär mellan magen och matstrupen. Den natriumalginat, som utvinns ur alger, reagerar i kombination med de andra ingredienserna i Gaviscon, att bilda en gel "flotte" ovanpå innehållet i magsäcken, vilket hindrar dem från att gå tillbaka upp foodpipe. Denna "flotte" också alkaliskt i naturen som hjälper till att neutralisera de syror i magen. Gaviscon absorberas inte i blodomloppet utan snarare fungerar som en fysisk barriär.

Svårighetsgraden och symtom på GERD kan skilja sig från patient till patient och vissa kan bara behöva ta en Gaviscon dosering på en "vid behov", efter en viss måltid, medan andra kan behöva ta en vanlig Gaviscon dosering. Tidpunkten för Gaviscon dosering är viktigt, eftersom det kan interagera med andra mediciner personen tar. Innan behandlingen påbörjas, bör några andra läkemedel, inklusive receptbelagda, homeopatisk, over-the-counter och kompletterande mediciner diskuteras med en läkare eller apotekspersonal.

Skulle GERD inte svara på livsstilsförändringar och användning av en produkt som Gaviscon bör läkare sökas. Om GERD lämnas obehandlad under en längre tid kan det leda till mer allvarliga tillstånd såsom skador på matstrupen foder och peptiska eller magsår. Gaviscon används som symptomatisk behandling och, i mer allvarliga fall av GERD, kan andra klasser av läkemedel vara nödvändig.

  • En diafragmabråck kan orsaka halsbränna.
  • Gaviscon används för att behandla GERD.
  • Halsbränna uppstår ofta under graviditeten.
  • Peptiska eller magsjukdomar kan bli följden av obehandlad gastrointestinal reflux.